De games van 2019: Dying Light 2 – De Poolse ontwikkelaar Techland kennen we onder andere van games als Call of Juarez en Dead Island. Dat waren games die elk hun eigen charme hadden, maar waar wel altijd wat op aan te merken viel. Dat was veel minder aan de orde toen Dying Light verscheen, de game waar de ontwikkelaar zich in 2015 echt mee op de kaart zette. Dying Light werd een enorm succes en ook vandaag de dag wordt deze titel nog veel gespeeld. Kortom, een nieuw deel is een logische volgende stap voor de studio.

Dying Light 2 – Het vervolg is wederom een openwereldgame waarin spelers keuzes kunnen maken binnen het verhaal, die weer van wezenlijke invloed zijn op veranderingen binnen diezelfde wereld. Dat heeft met de personages te maken, met wie je op verschillende manieren om kunt gaan. Tegelijkertijd moet je op je hoede zijn voor de ‘geïnfecteerden’. Dit zijn gemuteerde mensachtigen of zombies – het is maar net hoe je ze noemen wilt – die het op jou gemunt hebben. Gelukkig kent de open wereld een hoop parkoers, die je als een ware freerunner kunt afleggen wanneer je bijvoorbeeld aan de zombies probeert te ontsnappen. Ze zijn immers altijd in de meerderheid.

blank

Die skills om vlug op gebouwen te kunnen klimmen en er weer af te kunnen springen (en meer) zul je veelvuldig nodig hebben. De zombies hebben allemaal verschillende kwaliteiten, waardoor ze of heel snel kunnen rennen en klimmen, of ze verschrikkelijk groot en sterk zijn. Ook zul je ’s nachts weer op je hoede moeten zijn, want net zoals in het vorige deel komen er dan echt grote gevaren naar buiten. De zombies zijn dan nog sterker, enger en linker. Gelukkig sta je er niet per se alleen voor, want er is ook een coöpmodus aanwezig waarin je met drie vrienden erop uit kan trekken om zo een betere weerstand tegen de monsters te bieden.

Voorlopige verwachting: De eerste Dying Light was een zeer welkome verrassing. Dying Light 2 zal de goede basis van het eerste deel verder uitbouwen. Dat valt wel voorzichtig op te maken uit de beelden die we tot nu toe gezien hebben, alsook de presentatie die we kregen op de gamescom vorig jaar. Het mooiste in deze game is dat je de wereld daadwerkelijk zult zien veranderen op basis van de keuzes die je binnen het verhaal maakt. Dat is een nieuw element binnen de franchise en dat kan ervoor zorgen dat het qua gameplay naar een hoger niveau getild wordt. Het eerste deel was al sterk en deel twee lijkt in elk opzicht beter te worden. We zijn dus heel erg benieuwd.