De games van 2019: Devil May Cry 5 – Deze franchise is geboren op de PlayStation 2 en het was destijds vooral de unieke gameplay die deze serie kenmerkte en groot heeft gemaakt. Dante, het hoofdpersonage uit de serie, is een icoon geworden met zijn witte kapsel en rode jas. Sinds deel 4 moet het toneel gedeeld worden met een andere gozer, genaamd Nero. Hij werd geïntroduceerd ten tijde van de PlayStation 3 en dat is inmiddels ook alweer een flinke tijd geleden. Ondertussen werden we warm gemaakt met een reboot in de vorm van DmC: Devil May Cry, die door Ninja Theory gemaakt werd en dus niet door Capcom zelf. Nu is het echter bijna tijd voor een nieuw genummerd deel in de franchise, deze keer weer uit de stal van Capcom zelf.

Devil May Cry 5 – De franchise staat vooral bekend om z’n unieke hack ’n slash gameplay. Met verschillende wapens kun je de meest uitgebreide en gekke combo’s aan elkaar rijgen die beloond worden met stijlpunten. Dat wordt gecombineerd met een hoop schietactie, wat het slachten van demonen tot een ware kunst maakt. Dante, en sinds deel 4 ook Nero, staan centraal in deze franchise en je zult ook hen weer volgen in het aankomende deel. Het lijkt erop dat vooral Nero in de spotlights zal staan, net zoals in deel 4. Het hoe en wat in deze game is nog wat onduidelijk, maar vaak komt het erop neer dat een duivelse vijand de wereld wil vernietigen of overnemen en jij zal dit moeten stoppen.

De games worden ook altijd op een erg corny manier gepresenteerd, wat heel erg Devil May Cry is. Na verschillende delen met die stijl willen we eigenlijk niets anders en daarom is het goed om te kunnen melden dat dit nog steeds aanwezig is in deel vijf. Naast Dante en Nero zijn er natuurlijk ook nog andere personages in de reeks te vinden. Zo heb je ook Vergil, de tweelingbroer van Dante, die een prominente rol in deel 3 speelde en nu weer van de partij zou moeten zijn. Tot op heden was broerlief altijd uit op eigen belang, maar dit keer lijkt het erop dat hij samen gaat werken met Dante en Nero. Hier is ook een leuk online component omheen gebouwd, wat erg interessant klinkt. Nieuw in de franchise is Nico, een leuke brunette die niet terugdeinst om te genieten van alle chaotische actie die de game rijk is en hetzelfde geldt voor de mysterieuze V.

Voorlopige verwachting: Devil May Cry 5 ziet er tot zover verdomd goed uit. De game borduurt voort op de stijl van het vierde deel en we proeven ook een vleugje DmC. Grafisch lijkt het piekfijn in orde te zijn en hoewel Capcom voor fotorealisme gaat, is dat ietwat overdreven. Desalniettemin ziet het er goed uit en de gameplay lijkt te bestaan uit alles wat je hebben wilt. Vette en gekke combo’s die uitgevoerd worden met flair en originele demonen die je het leven zuur willen maken. Het oogt, klinkt en voelt als Devil May Cry, niet? Wel hebben we een kleine zorg omtrent de microtransacties in de game, want we hopen dat dit geenszins de structuur van de gameplay zal beïnvloeden. Het is namelijk de eerste keer dat dit geïntroduceerd wordt om daarmee je voortgang te bevorderen. Hoe dat uitpakt, is afwachten, maar als dit geen probleem vormt, kunnen we uitkijken naar een potentiële topper.