De games van 2019: Devil May Cry 5


De games van 2019: Devil May Cry 5 – Deze franchise is geboren op de PlayStation 2 en het was destijds vooral de unieke gameplay die deze serie kenmerkte en groot heeft gemaakt. Dante, het hoofdpersonage uit de serie, is een icoon geworden met zijn witte kapsel en rode jas. Sinds deel 4 moet het toneel gedeeld worden met een andere gozer, genaamd Nero. Hij werd geïntroduceerd ten tijde van de PlayStation 3 en dat is inmiddels ook alweer een flinke tijd geleden. Ondertussen werden we warm gemaakt met een reboot in de vorm van DmC: Devil May Cry, die door Ninja Theory gemaakt werd en dus niet door Capcom zelf. Nu is het echter bijna tijd voor een nieuw genummerd deel in de franchise, deze keer weer uit de stal van Capcom zelf.

Devil May Cry 5 – De franchise staat vooral bekend om z’n unieke hack ’n slash gameplay. Met verschillende wapens kun je de meest uitgebreide en gekke combo’s aan elkaar rijgen die beloond worden met stijlpunten. Dat wordt gecombineerd met een hoop schietactie, wat het slachten van demonen tot een ware kunst maakt. Dante, en sinds deel 4 ook Nero, staan centraal in deze franchise en je zult ook hen weer volgen in het aankomende deel. Het lijkt erop dat vooral Nero in de spotlights zal staan, net zoals in deel 4. Het hoe en wat in deze game is nog wat onduidelijk, maar vaak komt het erop neer dat een duivelse vijand de wereld wil vernietigen of overnemen en jij zal dit moeten stoppen.

De games worden ook altijd op een erg corny manier gepresenteerd, wat heel erg Devil May Cry is. Na verschillende delen met die stijl willen we eigenlijk niets anders en daarom is het goed om te kunnen melden dat dit nog steeds aanwezig is in deel vijf. Naast Dante en Nero zijn er natuurlijk ook nog andere personages in de reeks te vinden. Zo heb je ook Vergil, de tweelingbroer van Dante, die een prominente rol in deel 3 speelde en nu weer van de partij zou moeten zijn. Tot op heden was broerlief altijd uit op eigen belang, maar dit keer lijkt het erop dat hij samen gaat werken met Dante en Nero. Hier is ook een leuk online component omheen gebouwd, wat erg interessant klinkt. Nieuw in de franchise is Nico, een leuke brunette die niet terugdeinst om te genieten van alle chaotische actie die de game rijk is en hetzelfde geldt voor de mysterieuze V.

Voorlopige verwachting: Devil May Cry 5 ziet er tot zover verdomd goed uit. De game borduurt voort op de stijl van het vierde deel en we proeven ook een vleugje DmC. Grafisch lijkt het piekfijn in orde te zijn en hoewel Capcom voor fotorealisme gaat, is dat ietwat overdreven. Desalniettemin ziet het er goed uit en de gameplay lijkt te bestaan uit alles wat je hebben wilt. Vette en gekke combo’s die uitgevoerd worden met flair en originele demonen die je het leven zuur willen maken. Het oogt, klinkt en voelt als Devil May Cry, niet? Wel hebben we een kleine zorg omtrent de microtransacties in de game, want we hopen dat dit geenszins de structuur van de gameplay zal beïnvloeden. Het is namelijk de eerste keer dat dit geïntroduceerd wordt om daarmee je voortgang te bevorderen. Hoe dat uitpakt, is afwachten, maar als dit geen probleem vormt, kunnen we uitkijken naar een potentiële topper.

Boxshot Devil May Cry 5

Devil May Cry 5

Releasedatum:
08-03-2019
Genre:
Actie
Uitgever:
Capcom
Ontwikkelaar:

4 reacties

 1.    1381 XP
  Melvin's avatar

  Kijk hier zo erg naar uit…allang in preorder staan.

 2.    3890 XP
  jimke1's avatar

  Ja naar deze kijk ik zeker naar uit erg benieuwd naar .

 3. Anoniem -   
  35.227.20..xxx's avatar

  Hmm, voor mij vallen ‘de games van 2019’ een beetje tegen. De nu besproken games zijn zeker niet slecht of oninteressant maar tot nu voor mij in de ‘ik wacht wel tot mijn backlog kleiner is en/of de games goed geprijsd in een sale zijn’ – categorie. Waarschijnlijk te veel verwend met wat er dit jaar en in 2017 is uitgekomen.

 4.    113 XP
  SkullbreakerNL's avatar

  Kheb zo een zin om deze te spelen tot nu toe van elk deel nog genoten en met plezier gespeeld 🙂 ik vind dat er te weinig van dit soort games uitkomen zoals dmc, ninja gaiden, byonetta, darksiders etc :p lekker combos maken, hacken en slashen, beetje platforming en exploration,over the top boss fights, bad ass main characters, en de soms rare maar super gave enemy character designs maken dit soort games geweldig om te spelen vind ik ✌

Devil May Cry 5 krijgt geen extra speelbare personages
Devil May Cry 5’s Bloody Palace update is nu live
Twee miljoen verkochte exemplaren voor Devil May Cry 5 in slechts twee weken
Nieuwe Devil May Cry 5 video gaat dieper in op de filosofie van het design