De games van 2019: Anthem – We zijn al wat jaartjes bekend met Destiny en ook Warframe is grootser dan ooit. De loot shooter games hebben een behoorlijk aandeel in de markt weten te veroveren en ook EA wil hier natuurlijk van meegenieten. Anthem is hierop het antwoord en niemand minder dan BioWare maakt deze game. Met games als Dragon Age, Star Wars: The Knights of the Old Republic (KOTOR) en Mass Effect in het portfolio, zijn de verwachtingen voor Anthem hoog. Anthem moet een game worden die je met je vrienden gaat spelen en dat zorgt voor het sociale aspect van deze titel. Met een release op 22 februari is de game al snel hier, maar voor het zover is, blikken we toch alvast even vooruit alvorens we ons in de mech suits hijsen.

Anthem – Deze game zal je droppen in een immense wereld vol flora en fauna. Hoe vredig dit ook mag klinken, het is allesbehalve een romantische en rustige game. Je zult namelijk door deze wereld reizen in een mech suit, Javelin genaamd. Deze speciale pakken beschikken over allerlei wapens waar de Derde Wereldoorlog mee gestart zou kunnen worden. Over het verhaal is nog niet veel bekend, maar wat we weten is dat er een slechterik is die gestopt zal moeten worden. Zo simpel als dat zal het vast niet liggen – zeker niet bij een BioWare game – dus verwacht een hoop diepgaande momenten. Althans, we hopen dat dit zo zal zijn en we leggen het vertrouwen bij de ontwikkelaar, die al aan heeft gegeven dat de game een meeslepend verhaal zal kennen.

De gameplay – die tot dusver is getoond – ziet er erg goed uit en ook grafisch valt er eigenlijk weinig op aan te merken. Met name de wereld ziet er echt verbluffend mooi uit en elke keer er een trailer wordt getoond, willen we niets liever dan de game gelijk spelen. Met een team van 4 spelers kun je de hele game doorlopen, wat dus aanstipt dat samenwerken een belangrijk element in de gameplay is. De game beschikt ook over verschillende soorten Javelins, die elk hun speciale foefjes hebben om dood en verderf mee te zaaien, dus dat belooft wat. Je zult er op uitgestuurd worden in een grote open wereld om als team missies aan te gaan, vijanden uit te schakelen en gevaren in de omgeving te bestrijden.

Voorlopige verwachting: Wat we tot op heden gezien hebben smaakte telkens naar meer, maar tegelijkertijd bedenken we – terwijl we dit schrijven – dat we nog erg weinig over de game weten. Wat voor content mogen we allemaal verwachten? Kent het een uitgebreid verhaal? Bevat het Raids? Hoe is de endgame en zorgt dat voor een lange speelduur? Vooral dat laatste kan een game maken of breken. Spelers moeten immers langdurig geïnteresseerd blijven in de game en daar is veel content voor nodig. Met nog minder dan twee maanden te gaan, is het tijd dat EA meer details bekend gaat maken, want we hopen dat we snel antwoord op onze vragen krijgen. Als we even kijken naar wat de game qua gameplay te bieden heeft, dan lijkt het wel snor te zitten. We zijn heel erg benieuwd, want we kunnen best wat variatie in dit genre gebruiken.