De games van 2019: Dead or Alive 6 – Dead or Alive 6 zal de eerste volwaardige release binnen de serie op de PlayStation 4 zijn, nadat Dead or Alive 5 – van origine een PlayStation 3 game – ook naar de PlayStation 4 is gekomen. Wederom is het de bedoeling om je tegenstanders alle hoeken te laten zien en uiteindelijk als winnaar uit de ring te stappen, precies zoals je van de franchise gewend bent. Koei Tecmo probeert dit deel (gelukkig) ook iets serieuzer qua toon en gameplay neer te zetten, deels omdat de ontwikkelaar met de game de ambitie heeft om het als een esports titel te laten fungeren.

Dead or Alive 6 – De game zal in februari al verschijnen, maar tot op heden is voornamelijk alleen bekendgemaakt welke personages speelbaar zullen zijn en over welke modi de game beschikt. Natuurlijk zal Dead or Alive 6, naast alle bekende oude rotten, zoals Kasumi, Ayane, Hayabusa, Christie en Jann Lee – die natuurlijk nieuwe moves in hun repertoire hebben – ook nieuwe personages bevatten, zoals NiCo en Diego. Elk personage heeft zijn eigen vechtstijl, dus Dead or Alive 6 zal voor elke speler wel een karakter bevatten, waarvan de stijl aanspreekt. Vanzelfsprekend kan je naast een potje off- en online vechten ook genieten van een – naar Koei Tecmo’s eigen woorden – beter uitgewerkt verhaal.

blank

De ontwikkelaar wil ook dat de beginnende vechter goed mee kan komen en daarom introduceert de game de zogeheten ‘Fatal Rush’ move. Deze move houdt in dat wanneer je continu op dezelfde knop drukt, je alsnog een combo uit je personage kan krijgen. Of deze combo effectief zal zijn tegen een veteraan van de serie is nog maar de vraag, maar Koei Tecmo probeert in ieder geval de instapdrempel laag te houden. Desondanks blijft de ontwikkelaar nog wat vaagjes over Dead or Alive 6, want heel veel hebben ze nog niet bekendgemaakt over de andere mechanieken van de game. Hopelijk dus binnenkort meer.

Voorlopige verwachting: Dead or Alive 6 zal als fighting game het wiel niet opnieuw uitvinden. Dat betekent echter niet dat dit deel niet de potentie heeft om iets spectaculairs te worden. Hoewel Koei Tecmo weinig vrijgeeft over de mechanieken van de game, kunnen we – afgaande op de beelden die we gezien hebben – wel stellen dat Dead or Alive 6 het deze keer op een andere manier probeert aan te pakken. De overgeseksualiseerde toon van de eerdere games lijkt nu plaatsgemaakt te hebben voor een fighter die het allemaal wat serieuzer neemt. Het is nog even afwachten hoe alle personages zich hebben ontwikkeld en of de titel zich echt kan meten als esports game, maar dat antwoord laat niet lang meer op zich wachten.