De games van 2019: Mortal Kombat 11 – Begin december werd tijdens The Game Awards door levende legende Ed Boon uit het niets Mortal Kombat 11 aangekondigd. Het nieuwste deel in deze bloederige en brute franchise zal in april 2019 al in de winkels liggen, wat dus behoorlijk snel is. Op dit moment is er nog niet veel over de game bekend, maar de verwachtingen zijn al gelijk hooggespannen. NetherRealm Studios weet immers als geen ander hoe ze goede fighting games moeten maken. Van wat we hebben gezien in de eerste trailer, lijkt het erop dat deze game een meer dan uitstekende toevoeging aan de langlopende serie zal zijn.

Mortal Kombat 11 – Dit nieuwe deel zal zich qua verhaal na Mortal Kombat X afspelen en daarmee zet het verhaal zich sinds de reboot van de franchise in Mortal Kombat 9 wederom voort. Als we de aankondigingstrailer mogen geloven, dan lijkt het er sterk op dat de God van de Donder, Raiden, er schoon genoeg van heeft en dat hij, te zien aan zijn rode bliksem, het slechte pad op is gegaan. Helaas moet de stoere ninja Scorpion er als eerste aan geloven. Twee bekende personages dus in de game. Maar het is echter nog even wachten op de game zelf om erachter te komen wie er van de oude garde allemaal speelbaar is en wat voor gekke en toffe fighters NetherRealm deze keer zal introduceren, inclusief gastpersonages.

Vanzelfsprekend bevat de game weer een off- en online modus en de Mortal Kombat games hebben sinds de reboot ook een vrij solide verhaal, dus het is te hopen dat Mortal Kombat 11 dat op een spectaculaire manier voortzet. Mortal Kombat 11 bevat naast een nieuwe engine ook iets anders nieuws. NetherRealm is ook verantwoordelijk voor een andere fighting franchise, namelijk Injustice. In Injustice 2 was het mogelijk om de kleding of de pakken van je superheld of superschurk helemaal aan te passen met het zogeheten ‘Gear’-systeem. Dit systeem wordt nu ook geïntroduceerd in Mortal Kombat 11, waardoor het mogelijk is om de uitrusting en look van alle speelbare personages aan te passen. In de trailer konden we van het systeem al een glimp opvangen, toen we Scorpion gekleed in zijn outfit bekend van Mortal Kombat 4 voorbij zagen komen.

Voorlopige verwachting: Mortal Kombat 11 werd als donderslag bij heldere hemel aangekondigd door middel van een trailer waarin Raiden centraal stond. Deze trailer liet subtiel doorschemeren wat we van de game mogen verwachten. Naast een nieuwe engine en brute moves, gaan we ook de introductie van het Gear-systeem in het Mortal Kombat universum zien. Sinds de reboot van de franchise op de PlayStation 3, waren de delen die tot zover zijn verschenen allemaal erg goede fighting games en het ligt in de lijn der verwachtingen dat het elfde deel dat voortzet. Hoewel er in januari 2019 wat meer info zal verschijnen over Mortal Kombat 11, hebben we nu al genoeg gezien om reikhalzend naar dit nieuwe deel uit te kijken.