De games van 2019: Team Sonic Racing – Sonic The Hedgehog zal in 2019 zijn gezicht weer laten zien op de PlayStation 4. Niet in een game die draait om rennen en springen, zoals we dat van hem kennen, maar in een game die draait om zijn vrienden (en vijanden) in een auto. Sumo Digital gooit het na SEGA & Sonic All-Stars Racing echter over een andere boeg. Niet langer zal Sonic de strijd aangaan met anderen en enkel racen voor eigen gewin. Teamwork is namelijk waar het in Team Sonic Racing om draait, of je nu in je eentje speelt of met anderen on- en offline.

Team Sonic Racing – De titel van de game zegt het al: de game bevat diverse teams en elk team bestaat uit drie personages. Zo zal Team Sonic bestaan uit Sonic The Hedgehog, het vosje Tails en Knuckles The Echidna. Team Dark bestaat uit Shadow The Hedgehog, Rouge The Bat en de robot Omega. De andere teams bestaan weer uit verschillende bekende personages, die eveneens uit het Sonic universum komen. In elk team vind je ook verschillende types personages; zo is Sonic het ‘speed’ type, Tails het ‘technique’ type en Knuckles het ‘power’ type. Deze komen elk met eigen specialiteiten, waarvan het technique type het meest gebalanceerde is van de drie. De andere twee blinken weer uit in hun eigen type, waarvan de benaming genoeg zegt.

blank

Het doel is nog steeds om als eerste over de eindmeet te gaan, maar dan als team. De behaalde individuele punten worden namelijk aan het einde van een race opgeteld tot een teamscore, waardoor het dus van belang is dat heel jouw team gunstig finisht. Om dit te bewerkstelligen, kan je tijdens een race gebruik maken van jouw teamgenoten in de vorm van een slipstreamboost en diverse items in de vorm van Wisps. Er zullen twaalf Wisps in de game zitten, met elk een ander wapen. De Wisps die je verzamelt, kan je ook weer delen met je teamgenoten en daarmee heb je elk tactisch element binnen handbereik, zodat je als team op de meest gunstige positie kan eindigen.

Voorlopige verwachting: Team Sonic Racing belooft een leuke kartgame te worden, omdat je naast racen ook tactisch te werk zal moeten gaan om er zo voor te zorgen dat je met je gehele team gunstig zal finishen. De power-ups in de vorm van de Wisps zorgen ervoor dat iedereen een eerlijke kans heeft op een goed resultaat. Ga je het spel met andere mensen spelen, dan zal Team Sonic Racing ook een leuke party-game zijn. Vergeet in ieder geval niet dat het in Team Sonic Racing uiteindelijk om het teamresultaat gaat, dus iedereen die voor eigen gewin gaat racen zal zichzelf en anderen benadelen.