De games van 2019: Trials Rising – De games in de Trials-franchise staan bekend om hun lastige, maar leuke gameplay. Het is de bedoeling om je op een motorfiets of soortgelijke zo snel mogelijk naar de finish te begeven, terwijl je in balans probeert te blijven en diverse obstakels overwint die je op je pad tegenkomt. Hoewel het alweer een tijd geleden is dat er een volwaardige Trials game van de hand van ontwikkelaar Redlynx verscheen, verschijnt in februari de nieuwste telg in de serie, namelijk Trials Rising

Trials Rising – Dit nieuwe deel zal een terugkeer naar de basis zijn van wat de serie zo populair heeft gemaakt. Competitie en creativiteit zijn daarom het belangrijkste waar het in deze game om draait. Zo is het de bedoeling dat je in de game volop de competitie aangaat. Van vrienden naast je op de bank tot aan ghosts van onbekende spelers of de computer, die in real-time met je meerijdt op de baan. Alles in de game is een uitdaging die je – mede door de nieuwe opzet van de game – uiteindelijk de hele wereld zal laten zien. Ook kan je jouw fantasie de vrije loop laten, doordat je nu je eigen banen in elkaar kan flansen. Deze creaties kan je zo makkelijk, moeilijk en spectaculair maken als je zelf wilt.

Trials Rising zal naast het verfijnen van de gameplay en het verwerken van alle feedback – zoals de camera die dichter op de actie zit – ook iets nieuws doen in de vorm van de tandem-bike. Dit is een motor die je niet in je eentje kan besturen; dit moet je doen met een vriend of vriendin. Beide spelers zijn verantwoordelijk voor het remmen, het gas geven en het bewaren van de balans. Samenwerken is essentieel om de beste tijd neer te zetten en zo de overwinning binnen te halen. Of de tandem-bike als online modus te kiezen is, is nog onbekend maar dat zou wel erg leuk zijn. Wat het ook gaat worden, het is in ieder geval een erg leuke toevoeging die de franchise ongetwijfeld goed zal doen.

Voorlopige verwachting: Trials Rising zal genoeg nieuwe ideeën toevoegen aan het bestaande en populaire Trials-concept. Naast het feit dat ontwikkelaar RedLynx alle eerdere feedback heeft meegenomen om aan te sleutelen voor dit nieuwe deel, zullen ook alle nieuwe toevoegingen, zoals de tandem-bike, de game completer laten aanvoelen. Alles oogt namelijk net wat beter uitgedacht en net wat gepolijster, waardoor Trials Rising naar alle waarschijnlijkheid de beste game in de serie tot op heden zal worden. Trials Rising verschijnt over iets meer dan een maand en dan vertellen we je er natuurlijk meer over.