De games van 2019: God Eater 3 – Hoor je een aantal jaar niks meer van een serie, dan gooit Bandai Namco het gas er even op om ons sneller dan verwacht God Eater 3 te bezorgen. Geen slecht idee wat ons betreft, aangezien Monster Hunter: World gigantisch populair is geworden en je de gameplay van God Eater wel enigszins in hetzelfde straatje kunt plaatsen. De release kan niet ver weg meer zijn, want de game is op het moment van schrijven in Japan reeds verkrijgbaar. En dat klopt, want God Eater 3 staat gepland voor 8 februari aanstaande.

God Eater 3 – In God Eater 3 neem jij de rol aan van een lid van het AGE peloton, een nieuwe divisie in vergelijking met God Eater 2. Jouw taak zal wel uit hetzelfde bestaan, namelijk zo veel mogelijk Aragami verslaan om de mensheid te redden. God Eater 3 wordt nu console-exclusief voor de PlayStation 4 gemaakt, dus we mogen een hoop verbeteringen verwachten ten opzichte van het voorgaande deel, dat destijds ook voor de PlayStation Vita werd uitgebracht. Alles in de trailers ziet er net wat gelikter uit dan het vorige deel, maar wel weet de game die typische God Eater-stijl vast te houden.

blank

Het belangrijkste is natuurlijk de gameplay en ook dit lijkt alleen maar meer verfijnd te zijn. Nog altijd mogen we er straks naar hartenlust op los beuken en schieten met onze God Arc. Dit wapen kan allerlei vormen aannemen. Van een bijl tot aan een zeis en zelfs een geweer; alles kan en dat zorgt sowieso voor genoeg variatie in de gameplay. De Aragami waar we het tegen mogen opnemen, lijken groter en bruter dan ooit, dus dat belooft wat voor dit derde deel. In principe zijn alle ingrediënten aanwezig in dit vervolg, waar de fans hun vingers zelfs bij zullen opeten.

Voorlopige verwachting: Tot nu toe zijn de details die naar buiten zijn gebracht over God Eater 3 wat vaag. Er is een story trailer, maar die maakt ons nog niet echt duidelijk wat er nu precies aan de hand is. De gameplay lijkt in ieder geval weer dik in orde te zijn en ook grafisch is het allemaal net wat verfijnder, maar ook weer niet fantastisch. Dat mag de pret echter niet drukken, want je speelt God Eater voor het gevoel wanneer je weer een gigantisch monster hebt gevloerd. We hebben het al eerder aangegeven: God Eater 3 zal op 8 februari in Europa verschijnen. Dan zal alles duidelijk gaan worden omtrent deze game en wij kijken er naar uit.