De games van 2019: Jump Force – Cross-overs zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Batman neemt het op tegen Superman, The Avengers worden nu onderhand door elk denkbaar personage uit het Marvel universum vergezeld en ga zo maar door. In de wereld van anime is dit al jaren een gegeven. Zo werden wij een aantal jaar terug al getrakteerd op J-Stars Victory Vs. Een vermakelijke game, maar misschien technologisch net wat achterhaald, gezien deze game ook nog voor de PlayStation 3 was ontwikkeld. Nu wordt dit rechtgezet met Jump Force, een titel die alleen voor de huidige generatie consoles wordt gemaakt.

Jump Force – Ben jij dol op Dragon Ball, maar heb je helemaal niets met One Piece? En droom je er al jaren van om Luffy een keer goed op zijn donder te geven terwijl je in de schoenen van Goku staat? Dan is Jump Force zeker iets voor jou om eens naar te kijken. Veel bekende personages uit de Shonen Jump manga’s passeren de revue met elk hun eigen speciale moves. Naast dat is het ook mogelijk om jouw eigen personage aan te maken, geheel in de stijl van de gemiddelde Shonen Jump held en zo kan je het als jezelf opnemen tegen een paar van de grootste helden.

Jump Force combineert de toffe animatiestijl van Shonen Jump met realistische omgevingen, zoals je ook al in diverse trailers hebt mogen aanschouwen. Het verhaal van Jump Force in het kort is dat de slechteriken uit diverse anime’s een aanval doen op de aarde. Hier gaan Goku, Naruto, Luffy en anderen natuurlijk een stokje voor steken en dat brengt je naar alle uithoeken van de planeet. Naast dit verhaal kan je natuurlijk ook online het gevecht aan gaan. Helaas is het nog niet duidelijk of er een split-screen optie aanwezig zal zijn, aangezien die in de beta schitterde door afwezigheid.

Voorlopige verwachting: Het zijn stuk voor stuk bekende personages en als anime liefhebber is de kans dat je niemand kent zéér klein. Deze game probeert een ieder wat wils voor te schotelen en dat is iets wat in het verleden al vaker leuk heeft uitgepakt. Ook dat een ervaren ontwikkelaar als Spike Chunsoft op dit project zit, geeft ons een gevoel van vertrouwen. Als je van 3D fighters houdt en deze personages een warm hart toedraagt, zien wij geen reden waarom Jump Force niet minstens net zo leuk wordt als het eerder genoemde J-Stars Victory Vs. Daarnaast schept het verhaal op aarde ook enige nieuwsgierigheid vanuit ons.