De games van 2019: One Piece: World Seeker – De One Piece serie wordt al een paar jaar voorzien van videogamevertolkingen die wisselen tussen gewoonweg goed en heel erg meh. Ontwikkelaar Ganbarion is in ieder geval niet onbekend met het materiaal, aangezien zij in 2006 de game One Piece: Grand Adventure voor de PlayStation 2 hebben uitgebracht en later ook nog de Unlimited Adventure en de Unlimited Cruise games voor de Nintendo Wii. Affiniteit met het bronmateriaal is er dus zeker, maar de vraag is nu of deze game ook de harten van de echte One Piece fans kan veroveren.

One Piece: World Seeker – Menig fan van deze serie heeft natuurlijk al eens gedroomd over een avontuur waarin zij als Luffy kunnen gaan en staan waar ze maar willen. Laat dit nu precies zijn waar One Piece: World Seeker naar streeft. Een gigantische open wereld met een breed aanbod van bekende personages en bijbehorende vijanden. Met een breed arsenaal aan moves, zoals je van Luffy gewend bent, reis je over Prison Island heen en voer je diverse opdrachten uit. Voor de verandering krijg je nu een vrije omgeving voor je kiezen, dus je bent niet langer gebonden aan relatief beperkte omgevingen, wat al een grote stap vooruit is voor de franchise.

blank

Heel kort door de bocht genomen zou je het kunnen vergelijken met de Batman Arkham-serie, maar dan met een dikke laag One Piece saus er overheen gegoten. Luffy beschikt onder andere over Haki-krachten, die hem nieuwe vechtmoves geven, maar die hem ook de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld door muren heen te kijken. Ook zullen leden van de Straw Hat Pirates spullen kunnen craften met de door jou gevonden voorwerpen. Denk hierbij aan uitrusting, maar ook voedsel, dat natuurlijk door Sanji wordt gekookt. Dat geeft dus eens te meer aan dat One Piece: World Seeker een veel grotere en ook diepere game is dan z’n voorgangers.

Voorlopige verwachting: Voor nu lijkt One Piece: World Seeker op zijn minst een vermakelijke titel te worden, maar bij het zien van de eerste trailers vragen we ons wel af of het wel geheel trouw blijft aan het bronmateriaal. Gezien ontwikkelaar Ganbarion al eerder aan One Piece titels heeft gewerkt, zouden we dit eigenlijk wel verwachten. Op basis van wat we tot nu toe gezien hebben, lijkt er toch veel bij te zijn verzonnen. Of dat positief uit gaat pakken, is nog een vraagteken dat we nu bij deze game plaatsen. Als we het over de gameplay hebben, dan lijkt het helemaal goed te komen.