DLC Special: Marvel’s Spider-Man – Silver Lining – We zijn aanbeland bij het laatste DLC hoofdstuk van Marvel’s Spider-Man, Silver Lining genaamd, in de The City That Never Sleeps-saga. Voor iedereen die de eerdere hoofdstukken nog niet gespeeld heeft: pas op voor spoilers. Na onze spannende en ietwat lastige confrontatie met de Maggia kleerkast Hammerhead en de nasleep hiervan, is het tijd om alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Silver Lining speelt zich dan ook direct af na de eerdere hoofdstukken en zoals gewoonlijk is het weer aan Spidey om de dag te redden.

Zwijgen is zilver

De naam van de uitbreiding, Silver Lining, hint al naar het personage dat deze keer centraal staat, namelijk Silver Sable. De huurling van weinig woorden is teruggekeerd naar New York om haar onafgemaakte zaken recht te zetten. De schurk Hammerhead heeft namelijk veel Sable Tech buit weten te maken en Silver Sable is hier, op z’n zachtst gezegd, niet heel erg blij mee. Haar missie houdt in dat ze haar tech terug wil hebben en iedereen die in de weg loopt zal ervan langs krijgen, waaronder ook onze vriendelijke Spider-Man. Ondertussen spelen ook Spidey’s persoonlijke drama met Yuri Watanabe en zijn relatie met MJ op de achtergrond, waardoor er – zoals gewoonlijk – genoeg problemen voor Spider-Man zijn om op te lossen.

Als slotstuk van The City That Never Sleeps bevat The Silver Lining, net zoals eerdere hoofdstukken, veel (optionele) content. Naast de missies die te maken hebben met het verhaal, die ook dit keer weer goed in elkaar zitten en weten te boeien, zijn er ook diverse zij-verhalen en missies, zoals misdaden, Olympus bases en Screwball challenges, die voltooid kunnen worden waardoor er ook in deze laatste uitbreiding altijd wel wat te doen is in het levendige New York. Insomniac Games voegt ook weer drie nieuwe pakken toe, waarmee je Spidey in een nieuw outfit kunt hijsen terwijl je de stad beschermt. Al met al ben je zo’n drie tot vier uur bezig met deze uitbreiding als je je ook, zoals een goede held betaamt, bemoeit met alle zij-activiteiten.

blank

Niks nieuws onder de zon

Qua opzet en gameplay verschilt Silver Lining niet veel van de eerdere uitbreidingen en het hoofdavontuur zelf. Jammer genoeg voelt Silver Lining heel erg herkenbaar aan, want het biedt de spelers weinig nieuws behalve dat het overkoepelende verhaal van The City That Never Sleeps-saga wordt afgemaakt. Hierdoor ontstaat het gevoel, zoals al in een eerdere special is aangehaald, dat het wellicht beter was als Insomniac zich bezig had gehouden met één grotere uitbreiding met daarin een complexer verhaal, nieuwe gameplay elementen en skills. Het geheel van de drieluik heeft een zodanige opzet dat het er in elk los hoofdstuk op neerkomt dat je hetzelfde moet doen. Of dat nou het volgen van het verhaal is of het voltooien van alle zij-missies, elke uitbreiding is vooral meer van hetzelfde en dat voelt repetitief.

blank

Conclusie

The City That Never Sleeps is afgerond nu het laatste hoofdstuk Silver Lining beschikbaar is. Silver Lining weet het verhaal dat begonnen is met The Heist netjes af te ronden en maakt ons tegelijkertijd ook erg nieuwsgierig naar hoe het avontuur van Spider-Man verder zal gaan, als dat überhaupt verder gaat. De drie korte avonturen lijken qua opzet en stijl echter heel erg op elkaar, waardoor ontwikkelaar Insomiac zich het er wat gemakkelijk vanaf lijkt te maken. De ontwikkelaar had er wellicht ook voor kunnen kiezen om iets langer te wachten na de release van de game om zo een groter en complexer avontuur voor Spidey uit te brengen. Heb je nog geen enkele uitbreiding gespeeld en wil je meer avonturen van Spider-Man meemaken? Probeer dan zeker The City That Never Sleeps, maar besef je wel dat het geheel op een gegeven moment wat repetitief aan gaat voelen.