Marvel’s Spider-Man werd met iedere uitbreiding voorzien van enkele nieuwe pakken. Er was iedere keer veel kritiek op ontwikkelaar Insomniac Games, omdat veel fans zaten te wachten op het pak van Sam Raimi. Deze kwam er echter keer op keer niet, wat voor nog meer onbegrip en onvrede zorgde. Eerder deze week was er plotseling de aankondiging dat het genoemde pak ineens beschikbaar was voor alle spelers.

Dit zorgde op het internet voor veel reacties waarin mensen beweren dat Insomniac dit pak uiteindelijk alleen maar heeft toegevoegd vanwege de vele mensen die erom vroegen. Het blijkt echter veel complexer te zijn dan het lijkt, nu één van de ontwikkelaars wat meer inzicht op het proces heeft gegeven.

Het blijkt namelijk dat Insomniac al maanden bezig was om het pak van Sam Raimi uit te brengen. Sterker nog, de studio werkte hier al aan voordat de game zelf uitkwam. Volgens de ontwikkelaar betrof het hier een “complexe situatie”, waardoor Insomniac geen enkel woord over het pak mocht vertellen. Ze konden dus niet eens aan de fans laten weten dat er aan gewerkt werd. Dit heeft waarschijnlijk te maken met dat er veel geregeld moest worden op het gebied van rechten.

Nu Insomniac Games dit heeft opgehelderd, is het goed voor te stellen dat het hele proces rondom het pak best frustrerend was voor de studio. Het internet stond vol met boze en negatieve reacties, terwijl er dus al lang aan gewerkt werd. Greg Miller, die zelf al flink wat jaren bekend is in de gamesindustrie, heeft op Twitter wat meer inzicht gegeven in wat er allemaal bij een dergelijk proces komt kijken en hoe dit waarschijnlijk ervaren is door Insomniac. De thread is zeker de moeite waard om te lezen, dus check hem hier.