Special: De 10 beste PlayStation Network games – Al jarenlang mogen we ons elke week weer opnieuw op een PlayStation Store update verheugen. Elke week kunnen we aan de slag met nieuwe PlayStation Network games, nieuwe DLC, en nog veel meer. Maar na al die jaren beginnen er steeds meer en meer games te verschijnen in de PlayStation Store, en met zo’n groot aanbod aan games gaan gamers na een bepaalde tijd misschien niet meer weten welke games goed en minder goed zijn. Gelukkig hebben wij van PSX-Sense voor jullie een leuke special klaarstaan met, de volgens ons, tien beste PlayStation Network games die nu beschikbaar zijn in de PlayStation Store.

Joe Danger

In Joe Danger speel je met de grote stuntman genaamd Joe Danger, die na een lange break terug begint te stunten met zijn crossmotor. De game is een 3D sidescroller met een echt heel leuke cartoonachtige sfeer. In de game is het de bedoeling om sterren te verzamelen die je kan behalen aan de hand van missies uit te spelen door verschillende levels heen. Er is natuurlijk niet alleen een storymodus in Joe Danger, maar ook een heuse create modus waarin jezelf je eigen tracks kan maken om deze dan vervolgens met je vrienden te delen. Joe Danger is een ontzettend knappe game en zeker een must-have voor de mensen die eens iets anders willen proberen.

Flower

Flower is het rustigste, speciaalste en uniekste spel dat je gaat vinden op het PlayStation Network. In het spel krijg jij de controle over één klein bloem blaadje en de wind. Door een level heen moet jij ervoor proberen te zorgen dat het gebied waarin je speelt kleur krijgt, dat doe je door dit kleine blaadje te besturen en langs verschillende andere bloemen te vliegen zodat deze bloemen weer ‘ontwaken’. Deze game is zoals we al eerder vermeldde een ontzettend rustig en ontspannende game vanwege de mooie en rustige omgevingen en de zeer ontspannen muziek. Flower is volgens ons een absolute must-have voor elke gamer die een PlayStation 3 in zijn huis heeft staan.

Fat Princess

In Fat Princess sluit jij je aan bij één van de twee verschillende teams. De twee teams moeten hun prinses redden uit het kasteel van het andere team. De twee teams kunnen hun gevangen prinses eten geven zodat ze zwaarder wordt, hierdoor wordt het moeilijker om de prinses te dragen. Jij kan kiezen tussen vijf verschillende classes: priester, magiër, krijger, boogschutter en de werker met elk hun eigen voor- en nadelen. In Fat Princess zijn ook heel wat verschillende spel-modi, zo heb je Rescue the Princess (welke we net hebben uitgelegd), Team Deathmatch, Invasion, Snatch N’ Grab en nog vele andere. Fat Princess is een zeer vermakelijke game en ook ontzettend leuk om met je vrienden online te spelen.

Flight Control HD

In Flight Control HD krijg jij de controle over de aankomende vliegtuigen en moet jij er proberen voor zorgen dat alle vliegtuigen en helikopters veilig en wel op hun landingsbaan arriveren. Dat doe je door met je controller het vliegtuig te selecteren en zo hun baan te trekken richting de landingsbaan. Tevens moet je er ook voor proberen te zorgen dat geen enkel vliegtuig of helikopter met elkaar crashed, anders is het direct Game Over. Flight Control HD is een rustig, simpel en super verslavende game dat ook speelbaar is met de PlayStation Move controller.

Battlefield 1943

Battlefield 1943 is een Battlefield game die zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog en dat enkel en alleen online speelbaar is. In Battlefield 1943 ga je aan de slag met de United States Marine Corps (USMC) of met de Imperial Japanese Navy (IJN). Net zoals in bijna alle andere Battlefield games kan je aan de slag met drie verschillende classes: de infantryman, de rifleman en de scout. Je kan tot 24 spelers online spelen in één van de vier verschillende maps. Battlefield 1943 is een zeer leuke en ontzettend verslaafde First Person Shooter dat zeker en vast een aanrader is voor de mensen die even Call of Duty: Black Ops moe zijn.

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1

Sonic the Hedgehog 4 is het langverwachte vervolg op Sonic & Knuckles dat zo’n 16 jaar geleden verscheen op de Sega Mega Drive. Deze game is in vergelijking tot de andere Sonic games die afgelopen jaren verschenen helemaal terug in 2D en jij moet er net als vroeger  weer voor proberen te zorgen dat je de levels uitspeelt in een zo snel mogelijke tijd en met zoveel mogelijk punten. Tevens moet je traditiegetrouw op het einde van elke zone het opnemen tegen de kwaadaardige Dr. Eggman. Deze Sonic the Hedgehog 4: episode 1 is een zeer leuke en snelle game die niet snel zal gaan vervelen. Deze PlayStation Network titel is een absolute must-have voor de fans die de goeie oude Sonic games misse, en nog eens zin hebben om hun favoriete egel na lange tijd nog eens in 2D te besturen.

Lara Croft and the Guardian of Light

Enkele weken geleden verscheen de nieuwste Tomb Raider game: Lara Croft and the Guardian of Light. Deze was niet zoals gewoonlijk een third-person action game, maar meer een arcade-achtige game. Lara Croft and the Guardian of Light is tevens ook de eerste game die je samen met een vriend of vriendin in off- en online co-op kan spelen. In Lara Croft and the Guardian of Light gaat onze favoriete heldin Lara Croft samen met Totec, de leider van The Army of Light, op zoek naar een manier om Totec zijn aartsvijand Xolotl, The Keeper of Darkness, te stoppen. Lara Croft and the Guardian of Light is een absolute aanrader voor de fans van de Tomb Raider serie en een game die tevens ook zeer leuk is om met zijn tweeën te spelen.

Dead Nation

Sinds kort is de langverwachte Shoot ‘em Up zombie game Dead Nation te verkrijgen in de PlayStation Store. In Dead Nation ga jij als held of heldin de strijd aan tegen duizenden zombies. De wereld is namelijk getroffen door een zwaar virus en jij ben één van de weinige die niet besmet is met het virus. Jouw taak is dus om niet geïnfecteerd te worden door het virus, dat doe je namelijk simpelweg door elke zombie die in je weg staat zo snel mogelijk aan stukken te schieten. Dit kan je alleen doen of je kan enkele vrienden uitnodigen om de game in co-op te spelen. Dead Nation is een ontzettend leuke zombie shooter, zeker met zijn tweeën.

Castle Crashersr

Nog een zeer leuke game die verkrijgbaar is in de PlayStation Store is Castle Crashers. De game Castle Crashers begint wanneer de vier ridders op een feestje aanwezig zijn in het paleis van de koning. Plotseling komt er een duistere tovenaar het feestje verstoren en ontvoerd de vier dochters van de koning en zijn super grote juweel. Nu is het aan jou om ervoor te zorgen dat de vier prinsessen en het juweel veilig en wel terugkeren naar het grote paleis. Castle Crashers is een soort cartoonachtige arcade game met enkele kleine RPG elementen erin. De game is tevens ook ontzettend leuk om met enkele vrienden te spelen.

DeathSpank

Als laatste gaan we het hebben over de geweldige downloadable game voor het PlayStation Network genaamd DeathSpank. DeathSpank is een ontzettend leuke RPG-game waarvan je de combat gameplay kunnen vergelijken met Diablo. In DeathSpank speel jij als de koene ridder genaamd DeathSpank die al zijn hele leven lang op zoek is naar het mysterieuze artefact:  The Artifact. Jij gaat samen met je side-kick genaamd Sparkles opzoek naar die mysterieuze artefact en dat doe je door heel wat verschillende quests te voltooien. DeathSpank is één van de allerleukste games die verkrijgbaar zijn op het PlayStation Network dat je tevens ook met een vriend in co-op kan spelen.

Dit waren de volgens ons tien  beste PlayStation Network games die aanwezig zijn in de PlayStation Store. Mocht je dus een PlayStation Network kaart krijgen en je weet niet wat je ermee wilt kopen, dan raden wij je één van bovenstaande games aan.