Days Gone, één van de grootste aankomende PlayStation 4-exclusives, is een game die alleen een singleplayer bevat. Toch had dit ook anders kunnen zijn. Saber Interactive, de ontwikkelaar van het aankomende World War Z, heeft een tijd terug namelijk aan Sony aangeboden om een multiplayer voor Days Gone te ontwikkelen.

Dit vertelde Matt Karch, CEO van Saber Interactive, in een interview met GamesBeat. Het voorstel is op zich niet heel gek, aangezien World War Z een game is die zombies bevat en gericht is op (coöperatieve) multiplayer. De studio was daardoor van mening dat het Sony goed kon ondersteunen bij een eventuele multiplayer voor Days Gone, wat tot een concreet aanbod heeft geleid.

Karch vertelt in het interview echter dat Sony hier geen interesse in had en het aanbod afwees. Sony wilde zich puur focussen op hetgeen waar ze mee bezig waren, wat natuurlijk slaat op het singleplayer avontuur van Days Gone.

“Days Gone, it’s a single-player experience. At some point I went to Sony and said, ‘I’ve seen what you’re doing with Days Gone. Look what we’re doing with World War Z. Maybe we can help you with a multiplayer component.’ But they were obviously too focused, and understandably, on what they needed to do to get that game out.”

Vind je dit een gemiste kans van Sony, of is het een goede keuze om van Days Gone een singleplayer-only titel te maken? Laat het hieronder weten.