Nadat ‘Alien: Blackout’ eind vorig jaar werd vastgelegd bij de WIPO (World Intellectual Property Organization) onder de categorie computer & videogames, werd er gehoopt op een vervolg op Alien: Isolation. Een teaser die recent op social media verscheen (zie hieronder) deed nog meer olie op het vuur gooien, maar het valt een beetje tegen.

Alien: Blackout is inderdaad een nieuwe Alien game, maar het is niet het vervolg op Alien: Isolation waar op gehoopt werd. Vandaag hebben Rival Games, D3 Go! en FoxNext Games aangekondigd dat het om een mobiele game gaat waarin je in de schoenen van Amanda Ripley wordt geplaatst. De omschrijving van de game is als volgt:

“Survive seven fear-inducing levels by remotely guiding Amanda Ripley’s crew through increasingly challenging tasks using only the station’s emergency systems. The uncertainty and unpredictability of both the alien and her crew can impose total defeat for Amanda and the entire station.”

Geen nieuwe game voor consoles en ook geen vervolg op Alien: Isolation dus. Nu zal de mobiele game vast erg leuk zijn, maar dat neemt de teleurstelling niet weg. Hopelijk gaat Creative Assembly of een andere ontwikkelaar vroeg of laat alsnog met een nieuwe Alien game voor consoles aan de slag. Voor nu moeten we het hiermee doen.