In oktober liet Sony nog weten dat de PlayStation 4 toen meer dan 86 miljoen keer was verkocht en het najaar is zeer succesvol voor de console gebleken. Sony heeft nu bekendgemaakt dat de console de 90 miljoen verkochte exemplaren voorbij is. Sterker nog, het totale aantal staat momenteel op 91.6 miljoen verkochte consoles.

Dat betekent dat de PlayStation 4 in het afgelopen kwartaal 5.6 miljoen keer is verkocht, wat ongetwijfeld te danken is aan de vele aantrekkelijke bundels die erg scherp geprijsd waren in aanloop naar de feestdagen. De aanhoudende groei van PlayStation 4 gebruikers heeft ook voor een PlayStation Network groei gezorgd, zo zijn er momenteel 90 miljoen actieve gebruikers.

Verder zijn er in totaal 50.7 miljoen games verkocht in het afgelopen kwartaal en het succes van Spider-Man is onverminderd doorgegaan, want die titel stond op 25 november op 9 miljoen verkochte exemplaren. Wellicht dat die game de 10 miljoen inmiddels voorbij is. Met de vele verkopen van games staat het totale aantal verkochte games nu op 876 miljoen. Dit gaat zowel over fysieke als digitale games.

Met deze cijfers is het zeer aannemelijk dat de PlayStation 4 ergens tegen eind dit jaar de magische grens van 100 miljoen verkochte units passeert. Ook zien we de 1 miljard verkochte games nog wel bereikt worden alvorens de PlayStation 5 verschijnt.