Ubisoft heeft via persbericht laten weten wat we deze maand in Assassin’s Creed: Odyssey mogen verwachten en dat is behoorlijk wat. Zo kon je vanmorgen al lezen dat The Daughters of Lalaia quest was toegevoegd aan de game, maar dat is slechts het begin.

De volgende episode van Legacy of the First Blade zal op 15 januari verschijnen en die gaat qua verhaal direct verder waar de eerste episode stopte. In de tweede episode zullen spelers een blokkade gaan onderzoeken die door The Order of the Ancients is opgezet rond de havenstad Achaia.

Om toegang tot deze uitbreiding te krijgen zullen spelers de eerste episode uitgespeeld moeten hebben en de Naxos questline uit de hoofdgame voltooid moeten hebben. Ook is het minimale level van 28 vereist.

Later deze maand zal ook de gratis A Poet’s Legacy quest aan de game worden toegevoegd, die samen met The Daughters of Lalaia deel uitmaakt van de gratis The Lost Tales of Greece content. Het minimale level om aan The Daughters of Lalaia deel te nemen is level 13 en spelers moeten hoofdstuk 5 in het hoofdverhaal bereikt hebben. Voor A Poet’s Legacy is een level van 34 vereist.

Verder zal Ubisoft een nieuwe cycloop toevoegen, Arges genaamd en om het tegen hem op te kunnen nemen moet je minimaal level 50 zijn. Hij is te vinden op het vulkanische eiland in de Angry Caldera of Arges. Als je hem weet te verslaan, dan ontvang je z’n legendarische wapen en dat is de Hamer van Hephaistos.

Er zullen verder nog twee nieuwe pakketten met content naar de game komen en het gaat hier om het Dionysos Pack, dat bestaat uit een legendarische dolk en een gear set. Ook zal de Athena Character & Navel Pack worden toegevoegd later deze maand, maar details daarover zijn nog niet bekend.

Als laatste brengt Ubisoft binnenkort nog een update voor de game uit en die komt met een aantal nieuwe features:

  • Spelers kunnen met de komende update de levels van vijanden aanpassen. Hierdoor kan bepaald worden hoe drastisch AI gestuurde vijanden schalen met het level van de speler. Deze optie is niet mogelijk op de Nightmare moeilijkheidsgraad.
  • Er worden twee nieuwe tiers toegevoegd aan de huurlingen lijst.
  • Hephaistos’ Workshop wordt aan de game toegevoegd, die kan gevonden worden in de Myson grot in de Malis regio.

Tot zover alle nieuwe content en updates voor Assassin’s Creed: Odyssey deze maand. Voor een video overzicht check je de video hieronder.