In 2010 kondigde Activision groots aan dat ze een langdurige samenwerking waren aangegaan met Bungie voor de ontwikkeling van een nieuwe franchise. Die franchise is natuurlijk Destiny en met twee delen en verschillende uitbreidingen is het uitgegroeid tot een vrij populaire shooter.

De tien jaar zijn nog niet voorbij, maar aan de samenwerking komt nu wel een einde. Dit heeft Bungie vanavond via een bericht op haar website bekendgemaakt. Dat betekent niet het einde voor Destiny, want Bungie heeft de uitgeefrechten op de franchise weten te bemachtigen, waardoor Destiny volledig in eigen beheer van de ontwikkelaar zal zijn.

Bungie geeft aan dat ze toekomstige content en eventueel nieuwe delen vanuit eigen beheer zullen gaan uitgeven, daar waar Activision zich gaat richten op eigen IP’s. De geplande transitie van Activision naar Bungie is al onderweg en beide partijen proberen dat zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat precies de reden is dat beide partijen met elkaar breken is niet bekend, mogelijk dat daar de komende dagen meer informatie over naar buiten komt. Verder laat Bungie nog weten dat ze veel van Forsaken hebben geleerd en dat er nog een hele hoop aan zit te komen voor Destiny. Verwacht meer seizoenservaringen in de komende maanden en leuke aankondigingen.