Bruce Straley, co-founder van Naughty Dog en regisseur van The Last of Us en Uncharted 4: A Thief’s End, uit op Twitter de nodige kritiek op Red Dead Redemption 2. Alhoewel de game veel awards heeft gewonnen vorig jaar en qua reviewcijfers de top domineert deze generatie, zijn er ook veel kritieken te vinden, zo ook van hem.

Recentelijk liet Straley zich uit over de game, want hij ergert zich aan het gebrek in speler vrijheid. Zo gaf hij aan dat de omgeving wellicht open is, maar dat je wel constant door de game terecht wordt gewezen op hoe je deze moet spelen. Wanneer je een eigen invulling aan een missie probeert te geven, dan mislukt dit vaak, zo heeft Straley ervaren.

Hij vindt dat de game een prachtig verhaal probeert te vertellen, maar dat dit wel ten koste gaat van de speler vrijheid, omdat je te weinig keuzes kan maken. Zijn kritieken komen overeen met een video van een maand geleden door NakeyJakey, die heel goed uitlegt wat het probleem van Red Dead Redemption 2 is voor veel mensen. Mocht je deze video willen checken, dan kan dat hieronder.