Internet-TV kijken op je PlayStation 3

Stiekem baal ik een beetje dat PlayTV en IP-TV niet mogelijk is in de Benelux. Nederland en België lopen qua techniek veelal achter op landen als Amerika, Engeland, Korea en Japan. Een tijdje geleden is PlayTV voor de PlayStation 3 op de markt gebracht in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Dit apparaatje heeft een dual-tuner en PVR software nodig om de PS3 te veranderen in een veelzijdig mediacenter. Je kan ermee TV kijken, programma’s opnemen en opgenomen programma’s overzetten op je PSP. Dit klinkt natuurlijk als een enorm leuk apparaatje, en dat is het ook maar jammer genoeg is het alleen niet verkrijgbaar in Nederland. En ook al zou je het importeren, dan nog heb je er weinig aan gezien het enkel free-to-air zenders oppikt via DVB-T.

De zenders die je in Nederland gratis kunt ontvangen zijn Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 en je regionale zender. In Vlaanderen is dit net zoveel namelijk VRT één, Ketnet/Canvas en Ketnet+/Canvas+. En dan moet je ook nog eens een antenne hebben wil je deze kanalen op PlayTV ontvangen. Dit stopt mij er echter niet van om TV te krijgen op mijn PlayStation 3, en dit is me tot dusverre gelukt. Opnemen etc. is nog niet mogelijk maar ik kan in principe elke internet live stream via het MMS-protocol ontvangen. Er bestaat op het moment een breed scala aan live streams van zowel TV-zenders als amateurs die zelf films uitzenden. De ‘illegale’ links kan ik je helaas niet geven maar met een beetje zoekwerk vindt je al snel streams van bijvoorbeeld Eredivisie Live en Cartoon Network via het MMS-protocol.

Je PC en PS3 Internet-TV klaarmaken

Het eerste wat je moet doen is je PC en PS3 Internet-TV klaarmaken. Dit doen we met PS3 Media Server, een ontzettend veelzijdig programma waar je eerder al hier een tutorial van kon lezen. Dat programma kun je hier downloaden en is verkrijgbaar voor Mac, Linux en natuurlijk Windows. Installeer dit programma volgens de stappen en in principe kun je alle opties laten zoals het is, start het daarna op. Wanneer je dit gedaan hebt zul je zien dat, mits je PS3 en PC/Laptop in hetzelfde netwerk zitten, je PS3 de media server vindt.

media

Wanneer je dit gelukt is werkt PS3 Media Server en kun je hem eerst weer afsluiten. Mocht je hem niet aan de praat krijgen, lees dan even dit topic door en ik ben haast wel zeker dat je je antwoordt zult vinden. Zoniet? Kun je altijd even een reactie hieronder plaatsen.

TV-Kanalen toevoegen

Nu je zowel je PS3 als Laptop/PC hebt klaargemaakt voor Internet-TV gaan we kanalen toevoegen. Zoals ik al eerder zei kan ik enkel de ‘legale’ kanalen geven en zul je de ‘illegale’, mits je die wilt gebruiken, zelf moeten zoeken. Ga nu op de Laptop/PC waar je PS3 Media Server op hebt geïnstalleerd naar de volgende map ‘C:Program FilesPS3 Media Server’. Dit is de standaard installatie directory, heb je een ander gekozen? Ga dan naar de map die je zelf hebt opgegeven. Deze map ziet er als volgt uit:

media

Je ziet hier een file genaamd WEB.CONF, open deze met je favoriete texteditor. In deze file zie je een hoop aantal lijnen en url’s, degene waar wij (eerst) voor gaan zijn de regels die beginnen vanaf ‘#internet tvs’. Hier gaan we twee nieuwe regels aan toevoegen, deze regels zijn 101TV en HumorTV van de publieke omroep. Deze regels zijn als volgt:

videostream.Web,TVs=101 TV,mms://livemedia.omroep.nl/npo-public?x=1&sid=bnn101tv-bb-nl,http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a1829fe45b08.jpg
videostream.Web,TVs=Humor TV,mms://livemedia.omroep.nl/npo-public?x=1&sid=varahumor-bb-nl,http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a182eeedae62.jpg

Indien je dit goed hebt gedaan ziet je config er net zo uit als deze, zo niet, zorg er dan voor dat je het net zo gedaan hebt als de link. Klik nu op ‘opslagen’ en start je PS3 Media Server weer op.

De kanalen bekijken

Nu je de PS3 Media Server weer opgestart hebt verhuizen we even naar onze geliefde zwarte glimdoos, je PS3 dus. Navigeer onder het Video-icoon naar PS3 Media Server. Kies nu voor Web -> TVs, je ziet dan als goed is het volgende.

media

Wanneer je op HumorTV of 101TV klikt zul je zien dat het kanaal start en je dus TV kunt kijken. Wanneer je eigen links hebt kun je deze gemakkelijk toevoegen, het enige wat je hoeft te doen is een nieuwe regel aan te maken net zoals die van HumorTV of 101TV en attributen als links en naam te verplaatsen met die van de desbetreffende stream. Tevens zal het je niet onopgemerkt zijn dat je ook dingen als shoutcasts kun configureren, hier kun je bijvoorbeeld Internet Radio’s aan toevoegen zoals SlamFM of Radio 538, net wat je smaak is. Ik raad je dan ook aan met de config te spelen en je ervaringen hieronder met anderen te delen. Indien je een hele vette config hebt met heel veel streams aarzel dan niet om de link hieronder te posten en dan zorgen wij ervoor dat je config vermeldt wordt in het artikel. Veel succes!

 1.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  omg mooie tut roy ga ik direct uitproberen 😛

  Zal je play ook zo kunnen streamen aangezien ik me ps3 op surround setje heb aangesloten 😛

 2.    564 XP
  Rox92's avatar

  Cker nice 😉 Alleen het word pas echt interessant als er ook mee opgenomen kan worden 😀

 3. crew Management -    4381 XP
  M4GN3T's avatar

  @nis-gens: Ja hoor elke internet radio kun je in principe streamen.

 4.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Mooie special, maar ik ga hem niet gebruiken 😉

 5.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @M4GN3T: ik heb nu:
  audiostream.Web,Radios=Sense-Play,http://streamserver2.x-hosted.nl,
  ik zal wss wel iets verkeerd doen maar ik krijg hem niet werkend, die tv streams wel maar bij mij werkt play niet 🙁

 6.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Roy, wat bedoel je met dat Nederland en België met de techniek achterlopen. Ligt dat aan de providers ofz die televisie en internet aanbieden of…

 7.    524 XP
  Glennps3's avatar

  goede tutorial moet ik zeker proberen

 8.    748 XP
  Justinvd's avatar

  Maar dan zou je dus elk programma kunnen zien wat je wil of 😛 ?

 9.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Nice zeker uitproberen :).

 10.    8 XP
  Jedi-RIck's avatar

  heeft iemand nog meer zender dingen? ik zou er wel wat meer willen hebben 😛

 11. crew Management -    4381 XP
  M4GN3T's avatar

  @Jedi-RIck: Nickelodeon heeft ook een stream volgens mij en TMF ook.

 12. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Tof, kga dit maar is in het weekend proberen!:D
  Hoe zit het eigelijk met de videokwaliteit??

 13.    8 XP
  Jedi-RIck's avatar

  @GlobalSoldier: niet heel best

 14.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Zeer tof! Ik ga het nu uitproberen.

 15.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Kijk altijd alle sporten illegaal op m’n laptop…veel makkelijker dan ps3 want kan zelfs tijdens schijten voetbal blijven volgen 😉

 16.    673 XP
  Younistyle's avatar

  Dit gebruikte ik al 😀
  Is vooral handig voor de voetbal wedstrijden die hier gewoon niet uitgezonden worden.

 17.    7 XP
  hakan58's avatar

  Ik kom er maar niet uit wie zou mij kunnen helpen ik wil een andere zender toe voegen maar het lukt maar niet. die twee van humor tv ern 101 is al gelukt maar als ik een eigen zender wil toevoegen lukt het mij niet

 18.    1 XP
  BmasterD's avatar

  Hey ik zou graag de streams willen voor 2BE en vt4 (dit zijn zenders in belgië) want ik vind ze nergens

  als iemand er vind stuur dan maar naar bram@discart.org

 19.    1562 XP
  dikked's avatar

  ik kan maar niet meer nederlandse zenders en radio vinden wil iemand mij helpen 🙁

 20.    935 XP
  Mormel123's avatar

  Lijkt me wel grappig om te proberen. Ik kijk nooit tv boven, maar lijkt me wel grappig.

 21.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dat is best vet een keer proberen als ik me verveel:P

 22.    872 XP
  -Sander's avatar

  Je kan ook gewoon je tv aanzetten!

 23.    209 XP
  chrisnl's avatar

  http://nl.wwitv.com/televisie/148.htm
  hier staan veel zenders op voor dat streamen

 24.    153 XP
  adhd1977's avatar

  Jahhhh maar de streams van WWitv werken niet!!!! in pS3 mediaserver..

  Peace……

 25.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Kan iemand de link van de stream van Eredivisie Live geven via PM ?

 26.    219 XP
  basvandelouw's avatar

  @SyncPeter: dit zelfde geld voor mij dat zou zeer vriendelijk zijn en als iemand toevallig sport 1 heeft zou dat ook zeer prettig zijn.

 27.    20 XP
  Stork's avatar

  goeie shizzl
  thuis gelijk proberen

  bedankt!

 28.    35 XP
  ProGunNL's avatar

  nice!!!!!!!!!

 29.    4 XP
  koenertje's avatar

  ik heb een link van Slamfm tv!
  het is ”http://www.slamfm.nl/slamplayer/tv.php”

 30. Anoniem -   
  84.87.102.35 (Niet geregistreerd)'s avatar

  dit is echt kut het lukt niet bij mij want als ik hem dan weer wil opslaan krijg ik dat ik niet de juiste pad of bestands naam heb ingevoerd ik wil dit heel graag zou je me mailend kunnen helpen tencate-sander@hotmail.com

 31.    7 XP
  timmerny's avatar

  @84.87.102.35 (Niet geregistreerd): @nis-gens:

  De oplossing daarvoor is web.conf even in een andere map zetten (bv mijn documenten), dan de aanpassingen doen en weer terugkopieren.

  kan iemand mij de links van eredivisie live pm’en?
  mvg

 32. Anoniem -   
  62.45.183.51 (Niet geregistreerd)'s avatar

  als ik dit doe en ik klik bijvoorbeeld op 101tv dan blijft met beeld zwart, is dit normaal omdat ie moet laden of heb ik het fout gedaan?

  bvd

  edit*
  laat maar ik zie nu pas dat ie aan het laden is in de ps3 media player

 33. Anoniem -   
  84.29.141.172 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @84.87.102.35 (Niet geregistreerd):

  #30 84.87.102.35 (Niet geregistreerd) zegt:
  24 augustus 2009 om 11:59dit is echt kut het lukt niet bij mij want als ik hem dan weer wil opslaan krijg ik dat ik niet de juiste pad of bestands naam heb ingevoerd ik wil dit heel graag zou je me mailend kunnen helpen tencate-sander@hotmail.com

  Waarschijnlijk draait ps3 media server nog.
  even goed uitzetten dan werkt het waarschijlijk wel.

 34. Anoniem -   
  83.80.150.190 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @84.29.141.172 (Niet geregistreerd):

  kan ik op deze manier ook rtlgemist bekijken? en zo ja hoe dan

 35. Anoniem -   
  217.123.146.157 (Niet geregistreerd)'s avatar

  krijg steeds de melding data beschadigt

  bij alles

 36. Anoniem -   
  berend's avatar

  mooie special, maar ik heb wel een probleem
  ik gebruik een macbook en heb ps3 media server geinstalleerd enzo.
  om bij die map te komen met web.conf moet je een andere weg nemen,
  namelijk: toon pakketinhoud – contents – resources – java en dan ben je er.
  als ik dan web.conf open met teksteditor en de 101tv link erbij plak en ik hem
  weer op wil slaan zegt hij dat hij het document ‘WEB.conf’ niet kan opslaan.

  iemand een idee hoe dat kan?
  alvast bedankt! ik zou graag snel een oplossing willen om serious request een beetje te volgen op me tv ;p

 37. Anoniem -   
  berend's avatar

  laat maar, het is inmiddels gelukt. heel erg bedankt voor deze tut!
  #35, je moet naar #–TRANSCODE–# – 101TV – [MEncoder Web]*

 38.    1 XP
  Dittavv's avatar

  Ziet er prima uit. NU nog zoeken hoe ik zelf wat kan toevoegen. Kan iemand mij daarbij helpen. Bijv. Nick Jr zoek ik als stream. Graag bericht naar mij als je me kunt helpen.

 39. Anoniem -   
  ronny's avatar

  waar vind ik leuke streams die ik toe kan voegen want met google vind ik ze niet of ik doe iets verkeerd

 40.    533 XP
  fazzel100's avatar

  Bij mij zegt hij dat de DATA Incorupted is ofzo, ook bij de zenders die er al opstonden.

  Edit: Ik moest aanklikken: Play from the biggining ofzo

 41.    533 XP
  fazzel100's avatar

  Weet iemand een aantal Stream links van TV?

 42.    41 XP
  leonfcg's avatar

  mooie tut, bedankt

 43.    41 XP
  leonfcg's avatar

  @ fazzel, weet er iemand idd ook waar ij andere tv stream links kan vinden??

 44. Anoniem -   
  Dutch Flash's avatar

  Is het iemand als gelukt stream van Eredivisie Live te zien via de ps3 ?
  Zoja wil die gene mij dan een emailtje sturen voor meer info.

 45.    1 XP
  Gilly111's avatar

  is het mogelijk eredivisie live te kijken via ps3 media server zoja wat is hiervan de link?

 46.    2 XP
  restinhell's avatar

  kan iemand mij vertellen waarom ik die tekst niet toegevoegd krijg
  videostream.Web,TVs=101 TV,mms://livemedia.omroep.nl/npo-public?x=1&sid=bnn101tv-bb-nl,http://www.ps3-sense.nl/plaatjes/img_4a1829fe45b08.jpg
  videostream.Web,TVs=Humor TV,mms://livemedia.omroep.nl/npo-public?x=1&sid=varahumor-bb-nl,http://www.ps3-sense.nl/plaatjes/img_4a182eeedae62.jpg
  als ik dit dan invoer wil hij hem niet opslaan :S
  en met welk programma voeren jullie dat in ?
  alvast bedankt

 47. Anoniem -   
  watch's avatar

  nice idee!
  k heb media server geïnstalleerd, maar hoe moet ik dan verder
  ik heb het mapje web namelijk niet en weet niet precies hoe ik deze er nog op moet krijgen…
  alvast bedankt!

 48. Anoniem -   
  Vincent's avatar

  Het is mij gelukt om de streams van humor en 101 op de PS3 te krijgen.
  Nu wil ik natuurlijk graag nog meer van deze stream regels te pakken krijgen.
  Kan iemand mij die van eredivisie live, of sport 1 mailen, cartoon network.

  Mail: vincentbouwens@live.nl

 49. Anoniem -   
  Daan's avatar

  Ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg het niet werkend. Steeds de melding Data Corrupted.Ik heb het zowel op osx als windows 7 via bootcamp geprobeerd.

  Iemand een oplossing?

 50.    488 XP
  tigertijger's avatar

  dit moet ik toch binnenkort maar is proberen want kijk toch behoorlijk veel shit online

 51. Anoniem -   
  Jo's avatar

  Waar staat Web -> Tv’s? Als ik onder Video -> PS3 Media Server ga staat er alleen m’n folders van de pc.. C enzo. Geen Web.