http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d064d497f277.jpg

Er bestaan natuurlijk wel een aantal PS3-stands, maar sommige steken er net even met kop en schouders bovenuit. Zo hadden we eerst al de Twistdock van Vogel’s en nu hebben we de Big Ben Move Stand Charger voor de PlayStation 3. Deze PS3-stand heeft plaats voor een PlayStation Move Controller, Navigation Controller én een DualShock3 of SIXAXIS controller. Tevens kan er een PS3 ernaast bevestigd worden, maar deze module is ook afscheidbaar. Weet de Big Ben zich te meten met de Twistdock of is het een gemiste kans? Dat lees je in deze review.

Het materiaal

De Big Ben Stand is gemaakt van een nogal goedkoop soort plastic, het voelt licht en slapjes aan en met een beetje buiging zit er al heel wat beweging in. Het plastic is tevens niet echt mooi afgewerkt, het doet gewoon allemaal wat goedkoop aan. De Twistdock is ook gemaakt van plastic, maar van een totaal ander kaliber, het plastic daarvan is namelijk enorm sterk, glanzend afgewerkt en wat stukjes plastic met structuur, iets wat gewoon vele malen beter aanvoelt en er ook beter uitziet.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d08fcf0b13cb.jpg

Functionaliteit

De Big Ben Stand heeft een paar mogelijkheden tot gebruik. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je PS3 plus controller stand te gebruiken, maar het is ook mogelijk deze van elkaar los te koppelen. Aan alleen een consolestand heb je in principe niet zoveel, maar de controllerstand is iets wat ik persoonlijk zelf alleen gebruik. Het is een makkelijke manier om me PlayStation Move controllers en een tweede DualShock 3 in op te bergen en het staat er nog leuk bij ook. De PS3 ernaast neemt voor mijn situatie teveel ruimte in, maar mocht je de opzet ervoor hebben staat dit ook redelijk tof.

Aan de voorkant van de controllerstand zijn er tevens een drietal USB-poorten, dit zorgt ervoor dat je de stand ook nog eens als USB-hub kan gebruiken. Iets wat meer dan welkom is, aangezien de huidige PS3’s maar twee USB-poorten hebben en dit is in veel gevallen veel en veel te weinig. Ook is de consolestand in tegenstelling tot de Twistdock alleen geschikt voor een PS3 Slim.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4d08fe3d82f18.jpg

Controllers opbergen

Controllers opbergen in de Big Ben Stand gaat redelijk gemakkelijk, je hebt drie uitkepingen met daarin plaats voor al je controllers incl. PlayStation Move. Hierin zit een mini-USB-poort, waardoor deze controllers er gemakkelijk inklikken. Echt worstelen is niet aan de orde, de controllers klikken redelijk soepel vast. Een nadeel is wel dat het wat wankelig is, de controllers zitten er niet echt vast in. Tevens laden de controllers op, omdat de stand is aangesloten aan het stroomnet.

Conclusie

De Big Ben PS3 Stand is de zoveelste stand en je moet dan ook goed afwegen wat je eisen zijn in een stand. Zo geven wij nog steeds de voorkeur uit aan de Twistdock, maar hier ligt dan ook weer een veel groter bedrag tegenover. De Big Ben Stand is leuk, maar niet geweldig. Voor zijn prijs, ongeveer 35 euro, vinden we dan ook dat je voor wat het doet, wel wat meer mag verwachten qua materiaal en uitstraling.