Avalanche Studios, bekend van de Just Cause-franchise en Mad Max, heeft de releasedatum van hun nieuwe open-wereld actiegame bekendgemaakt. Ze melden dat 26 maart 2019 de officiële releasedatum voor de game is, wat dus niet lang meer duurt.

Je keert in deze game terug naar de jaren 80 van Zweden, waar de wereld is overgenomen door robots. Je verkent een prachtig gebied, waarin de futuristische wereld clasht met het verleden.

Het is aan jou de taak om uit te vinden wat er precies gebeurd is, waardoor de robots het land zijn binnengedrongen. Het belangrijkste is echter om in leven te blijven, want de wereld vraagt constante alertheid van je. Robots zijn er in allerlei soorten en maten wat ervoor zorgt dat je tactisch te werk dient te gaan.

Veel gameplay elementen lijken een beetje op die van Horizon: Zero Dawn, alleen dan gecombineerd met squad gameplay en een meer realistische setting.

Er komt ook een Collector’s Edition van de game uit met een premium steelbook game case, stoffen kaart van de wereld, een T-shirt en Dalapaard beeld in de stijl van de game.

Gameplay trailer van Generation Zero

Collector’s Edition