Far Cry 5 lanceerde vorig jaar samen met de Far Cry Arcade modus en hierin was het mogelijk om zelf levels te maken. Dat heeft veel mooie content opgeleverd, maar voor Far Cry: New Dawn heeft Ubisoft besloten deze feature achterwege te laten. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaar daardoor meer tijd had om zich op de ervaring van de game zelf te focussen.

Er is geen spoor van deze modus in Far Cry: New Dawn te bekennen, dus je hebt hier te maken met een ‘singleplayer’ ervaring zonder verdere extra’s. Singleplayer staat in de vorige zin tussen aanhalingstekens, want de coöperatieve functie ontbreekt uiteraard niet. Het is mogelijk om de gehele game in coöp te spelen, als je dat prefereert boven solo.

Dan wat betreft downloadbare content, daar hoeven we niet op te rekenen. Ubisoft heeft geen plannen om een Season Pass voor Far Cry: New Dawn uit te brengen, dus het blijft bij wat je vanaf 15 februari kunt kopen. Op zich was dat wel te verwachten, het betreft hier immers een stand-alone spin-off in plaats van een volwaardig nieuw deel.