Sony heeft vandaag haar financiële resultaten bekendgemaakt en dat betekent zoals gewoonlijk ook cijfers over de PS4. Sony meldt vol trots dat de PS4 tot en met 31 december 2018 ruim 94.2 miljoen keer is verscheept. Dit betekent dat er in het derde financiële kwartaal van 2018 8.1 miljoen PS4’s verscheept zijn.

Dit is 0.9 miljoen minder dan in dezelfde periode in het jaar ervoor, 2017 was tijdens de Kerstdagen dus iets lucratiever voor de Japanse elektronica gigant. Dit is logisch, op den duur verminderen console verkopen doordat iedereen die een PS4 wil er al één heeft. Zo zien we bijvoorbeeld dat in 2018 de Nintendo Switch de best verkopende console was in de Verenigde Staten, aangezien deze relatief nieuw is en nog niet in elk huishouden aanwezig is.

Het aantal PlayStation Plus leden ligt momenteel op 36.3 miljoen en dat is weer 2.1 miljoen meer dan 2017. Wat betreft software verkopen mag Sony ook niet klagen, dit is met 700.000 gestegen tegenover het jaar ervoor. Er zijn in totaal 87.2 miljoen games verkocht in het derde kwartaal van het financiële jaar, wat het vierde kwartaal op onze kalender betekent.

Digitale verkopen zijn ook gestegen, van het genoemde aantal software verkopen was 37 procent digitaal. Dit is 28 procent meer dan het jaar ervoor, digitale verkopen zitten dus enorm in de lift.