Update: Er is nog meer informatie opgedoken waardoor het gerucht over Apex Legends nog betrouwbaarder lijkt. Het blijkt namelijk dat EA eind vorig jaar een trademark voor ‘Project Apex’ heeft geregistreerd voor gaming software. Ook is er rond diezelfde tijd een Twitter-account onder de naam @PlayApex geopend. Verder is de website playapex.com gevonden en die URL verwijst direct door naar de website van EA.

Inmiddels lijkt er veel ‘bewijs’ te zijn en klinken de geruchten erg aannemelijk. Zodra Apex Legends officieel wordt aangekondigd door EA en Respawn Entertainment laten we het uiteraard weten.

Oorspronkelijk bericht: Als we diverse geruchten moeten geloven, verschijnt er morgen een nog onaangekondigde Battle Royale game van Titanfall. Verschillende streamers en andere online influencers zouden de game van Respawn Entertainment eerder deze week bij Electronic Arts hebben gespeeld en enkele personen lijken nu hun mond voorbij te praten.

De geruchten begonnen bij een video op YouTube en inmiddels zijn de details uit die video al door meerdere mensen bevestigd. Hieronder valt ook de doorgaans goed geïnformeerde Jason Schreier van Kotaku, waardoor de informatie wel betrouwbaar lijkt.

Hieronder hebben we alle details over de game opgesomd, maar beschouw alle informatie nog wel als een gerucht. EA en Respawn Entertainment hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

  • De game heet Apex Legends en wordt op maandag 4 februari uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.
  • Het gaat hier om een free-to-play Battle Royale game.
  • Apex Legends speelt zich af in het universum van Titanfall, maar bevat zelf geen Titans.
  • De game bevat verschillende personages die allemaal hun eigen vaardigheden hebben, vergelijkbaar met Overwatch.
  • De game ondersteunt maximaal 60 spelers per wedstrijd en wordt gespeeld in teams van drie spelers.
  • Het spel zou micro-transacties en lootboxes bevatten voor cosmetische items.
  • Apex Legends draait op een aangepaste versie van Valve’s Source engine, net als Titanfall en Titanfall 2.
  • De game zou, volgens degenen die het al gespeeld hebben, aanvoelen als een mix van Titanfall, Overwatch en de Blackout-modus van Call of Duty: Black Ops 4.