Groundhog Day is een klassieke cultfilm uit 1993. Later dit jaar verschijnt er een virtual reality game die gebaseerd is op deze film, zo blijkt uit een aankondiging van ontwikkelaar Tequila Works. De game heet Groundhog Day: Like Father Like Son en onderaan dit bericht kun je de eerste trailer bekijken.

In Groundhog Day: Like Father Like Son speel je als Phil Connors Jr., die net als zijn vader iedere dag opnieuw beleeft. Hij bevindt zich in Punxsutawney, een dorpje dat hij juist dacht te zijn ontvlucht. In de game moet Connors Jr. dezelfde dag herhalen totdat hij de echte waarde van vrienden en familie heeft ontdekt.

Het verhaal van Groundhog Day: Like Father Like Son duurt ruim acht uur. Tijdens het avontuur moet je allerlei puzzels zien op te lossen om de time-loop te doorbreken. Spelers moeten keuzes maken die van invloed zijn op het verloop van het verhaal. De game bevat dezelfde soort humor als de film, aldus de ontwikkelaars.

Groundhog Day: Like Father Like Son komt later dit jaar uit voor onder andere PlayStation VR. Een releasedatum is nog niet bekend.