Microsoft heeft laten weten dat zij plannen hebben om de Xbox Live service uit te breiden naar andere platformen. Met de eerste versie van hun Software Development Kit gaan ze een presentatie houden op de GDC 2019 in San Francisco volgende maand. Deze presentatie luidt: ‘Xbox Live: Growing & Engaging Your Gaming Community Across iOS, Android, Switch, Xbox, and PC’.

Hiermee laat Microsoft zien dat zij de Xbox Live community willen uitbreiden naar eigenlijk alle denkbare platformen, inclusief de Nintendo Switch. Hiermee wil Microsoft het makkelijker maken voor ontwikkelaars om spelers met elkaar te laten communiceren.

“Get a first look at the SDK to enable game developers to connect players between iOS, Android, and Switch in addition to Xbox and any game in the Microsoft Store on Windows PCs.”

Microsoft wil hiermee eigenlijk dus ook de aangewezen dienst zijn als het gaat om communicatie via cross-platform play. PlayStation is echter degene die ontbreekt op de lijst, wat natuurlijk niet zo gek is. Sony heeft er waarschijnlijk weinig trek in dat je Xbox Live kunt gebruiken op de PlayStation. Het PlayStation Network is inmiddels ook groter dan Xbox in het geheel, dus het is logisch dat ze geen voordelen zien in een samenwerking.