Apex Legends is zojuist onthuld via een livestream op Twitch, de nieuwe titel van ontwikkelaar Respawn Entertainment (bekend van o.a. Titanfall). Bijzonder aan deze onthulling is dat je niet hoeft te wachten tot een bepaalde releasedatum, de game is meteen beschikbaar gemaakt.

Het betreft een gratis Battle Royale-shooter met typische personages met zo elk hun eigen vaardigheden. De ‘legends’ vormen samen een squad vol met unieke elementen in het Battle Royale genre. Deze legends kennen allemaal hun eigen persoonlijkheid en zijn te vergelijken met de heroes van bijvoorbeeld Overwatch. We zien in Apex Legends dan ook heel veel elementen van andere populaire games, waaronder shooters en Battle Royale games.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Fortnite, speel je de game in first-person. De setting is echter heel anders dan Blackout in Call of Duty: Black Ops 4. Het betreft een futuristische wereld met allerlei snufjes en het speelt zich af na de gebeurtenissen in Titanfall 2.

De game is nu beschikbaar en kan gratis gedownload worden via de PlayStation Store, dit kun je hier doen.

Onderwerp de vijand met karakter in Apex Legends, een gratis Battle Royale-shooter waarin legendarische personages met krachtige vaardigheden samen om roem en rijkdom strijden aan de rand van de Frontier. Leer alles over een continu groeiende selectie gevarieerde Legends, diepgaande tactische squad play en brutale nieuwe innovaties die de Battle Royale-ervaring verbeteren: allemaal in een ruige wereld waarin alles kan en alles mag. Welkom bij de volgende evolutie van Battle Royale.

Introductie trailer

Gameplay deep-dive trailer

Gameplay trailer