PS3-versie Mass Effect 2 maakt gebruik van ME3-engine

In januari kunnen wij eindelijk aan de slag met Mass Effect 2 en deze maand nog net vlak voor de kerstdagen kunnen we alvast genieten van een voorproefje door middel van de demo. Kan je nog niet wachten op de demo? We hebben vandaag nieuws over Mass Effect 2 wat erg interessant is.

De versie van Mass Effect 2 voor de PlayStation 3 draait namelijk op de engine van Mass Effect 3. Dat wil zeggen dus dat dit deel gemaakt is op de engine die voor het derde deel is ontwikkeld, zegt producer Jesse Houston op de officiële blog van BioWare. Dit betekend dus dat de game zeker geen afgeraffeld stukje werk is van de ontwikkelaar om Mass Effect 2 op deze manier uit te laten komen voor op de PS3.

“We’ve actually created the engine for Mass Effect 3 and use that to make Mass Effect 2 PS3. So we took the content and the story and all the other assets that made up Mass Effect 2 and we put them in the Mass Effect 3 engine. And that‘s what we are actually delivering.”

Boxshot Mass Effect 2

Mass Effect 3

Releasedatum:
20-01-2011
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1.    84 XP
  LaRego's avatar

  Wow! Dat is geen half werk dan. Moet toch bekennen dat ik bang was dat het een directe port zou worden van de XBox versie, weliswaar met strip en DLC, maar wel met de bekende gebreken. Na dit nieuws kan ik helemaal niet wachten tot ook wij aan de slag kunnen met ME2.

  BTW, van de week in het nieuwsbericht stond als US releasedate 22dec. Nergens, naast hier, heb ik bevestiging hiervan gevonden. Weten jullie iets wat wij niet weten? 😉

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dat is best ownage, nu hoop ik wel dat er een vergelijkings filmpje komt.

 3.    335 XP
  abrain's avatar

  Heb ME 1&2 gespeeld en het is echt een zeer dikke game! heb me uren vermaakt in het ME universum.
  Ga deze ook zeker wel halen voor me PS3.

Succes van Mass Effect 2 en Dragon Age: Origins was een verrassing
Launch trailer Mass Effect 2: Arrival
Eerste beelden Mass Effect 2: Arrival DLC opgedoken
Mass Effect 2: Arrival krijgt zijn releasedatum