Hardware-review: Big Ben PlayStation Move Alien Gun – Met  de komst van de PlayStation Move zijn een aantal hardware-ontwikkelaars naar voren gestapt om hier een slaatje uit te slaan. Eén van deze spelers is BigBen Interactive, Europees marktleider op het gebied van gaming accessoires. Ditmaal komen ze met de ‘Alien Gun’ voor de PlayStation Move. Schiet deze accessoire zo onze top 10 in of kunnen we de aanbieding beter laten schieten? Dat lees je natuurlijk in deze review!

De Alien Gun

Zodra je de verpakking opentrekt merk je gelijk waarom hij de naam ‘Alien Gun’ draagt. Het pistool ziet er een beetje sci-fi uit en dat is misschien maar goed ook, want een echt realistisch pistool namaken met een lichtgevende bal voorop lijkt ons een aardige uitdaging. Het apparaat zelf is niet echt een technisch hoogstandje, het is een simpele houder waar de PlayStation Move controller naadloos inpast. De trigger van je Move controller kun je nu bedienen met de trigger van je pistool en verder zitten alle knoppen van je Move nog ruim binnen handbereik. Alleen de Start- en Selectknop die op de Move zelf al ongelukkig geplaatst zitten worden nu nog iets moeilijker bereikbaar doordat ze iets verzonken zitten in de behuizing.

Kwaliteit

Zoals eerder al vermeld is dit eigenlijk niks meer dan een stuk vormgegeven plastic met een uitsparing voor je Move controller. Dit houdt dan ook in dat je de Alien Gun al voor een prijs van 8 tot 10 euro in de winkels ziet liggen en voor dat geld krijg je er een prima stukje hardware voor terug. Het is allemaal gemaakt van plastic maar er erg goedkoop uitzien doet het zeker niet.

De Move schuif je in de gun en deze zet je vast op zijn plaats met een zekering. Dit zorgt er dan ook voor dat er geen speling in zit of het geheel onstabiel aanvoelt. Ook zit er een uitsparing voor het zekeringsbandje die je om je pols kunt doen, dus uit je handen vliegen zal de controller ook zeker niet zo snel doen.

Vergelijking

We hebben de Alien Gun vergeleken met een soortgelijke Move gun die we uit China besteld hebben. Stiekem hadden wij namelijk verwacht dat je voor dezelfde prijs wel betere accessoires kon kopen, maar niks bleek minder waar. Ondanks dat op ons goedkope Chinese pistool de Start en Select knoppen iets beter bereikbaar zijn moeten we zeggen dat de Alien Gun de strijd wint. Het geheel voelt een stuk degelijker aan en aangezien bij de Chinese versie het bandje eraf moet zijn we toch altijd bang dat we het hele ding door de tv heen gooien.

Conclusie

Accessoires zijn er zat voor de PlayStation 3 en voor de Move controller, maar je zult vaak zien dat het of onnodig is of slecht werkt. Gelukkig kunnen we van de BigBen Interactive Alien Move Gun zeggen dat dit niet het geval is. Voor rond de 10 euro heb je een erg degelijke Move Gun en dit voegt zeker wat toe in de Move Arcade Shooters die we tot nog toe voorbij hebben zien komen. Misschien dat het voor Killzone 3 niet nauw genoeg zal zijn, maar voor de games die er tot nog toe te koop zijn raden we de Alien Gun aan iedereen aan!