Update: Ubisoft heeft de servers van The Division 2 eerder vandaag enkele uren offline gehaald voor onderhoud. Hierna is een update beschikbaar gesteld die zo’n 200MB groot is en die is bedoeld om de crashes te verhelpen. Het kan overigens zijn dat het installeren van deze update langer duurt dan gebruikelijk, zo liet Ubisoft nog weten.

De veranderingen zijn als volgt:

  • Fixed several sources of game server crashes that resulted in DELTA-3 error messages.
  • Audio issues with NPCs in languages other than English have been fixed.
  • PC and PS4 players will not crash upon launching the game when accepting a group invite outside of the game anymore.

Problemen kunnen natuurlijk nog steeds voorkomen, daar is het immers een beta voor. Toch moeten de twee crash issues nu verholpen zijn, wat natuurlijk een fijne verbetering is.

Origineel bericht: Eerder vandaag is de beta van The Division 2 online gegaan, maar die is niet helemaal stabiel. Dat erkent Ubisoft ook en om te voorkomen dat de beta client crasht tijdens het spelen, adviseren ze om de game eens in de twee tot drie uur opnieuw op te starten.

De betreffende crash zou veroorzaakt worden door een bepaalde bug in de game en die kan dus voorkomen worden. Of Ubisoft deze bug ook gaat verhelpen tijdens de beta periode middels een update is nog niet bekend.

“We are aware of an issue where your game client will crash after an extended gameplay session. To circumvent this, we recommend that you restart your game client every two to three hours.”

Een ander probleem dat voorkomt zit hem in het uitnodigen van andere spelers. Op het moment dat je een uitnodiging krijgt van een vriend of vriendin terwijl je niet in de game zit, dan zal de client crashen bij het opstarten. Om dat te voorkomen zul je eerst de game moeten opstarten om daarna pas de invite te accepteren.

“Secondly, on all platforms, if you are outside the game and receive a game invite from a friend within the game, your client will crash at launch. To work around this problem, make sure to start the game first and join group directly from inside the game.”

Het is natuurlijk een beta en dan kunnen issues uiteraard voorkomen, gelukkig heeft Ubisoft direct workarounds beschikbaar zodat je er niet al te veel last van zult ondervinden. Meer weten over The Division 2? Check dan hier onze hands-on preview.