Eind vorig jaar maakte Epic Games bekend dat ze werkten aan een tooltje om Fortnite accounts samen te voegen. De bedoeling was dat deze mogelijkheid in november uitgerold zou worden, maar dit werd uitgesteld naar begin 2019. Het heeft even op zich laten wachten, maar deze tool is nu door de ontwikkelaar beschikbaar gesteld.

Nu Sony Cross-platform play toelaat is het niet langer nodig om met verschillende accounts te werken, dus je kunt ze nu samenvoegen tot één. Als je meerdere accounts hebt kun je na het inloggen op de website kiezen wat je primaire account is en de V-Bucks en items van het andere account worden dan samengevoegd met dit account.

Dit komt wel met wat haken en ogen, want je kan dit alleen gebruiken als je Fortnite voor 28 september op de Xbox One of Nintendo Switch gespeeld hebt en met je andere account op de PS4. Geannuleerde en verbannen accounts komen hier niet voor in aanmerking en het samenvoegen van content kan een week of twee duren.

Het samenvoegen van content is enkel voorbehouden tot cosmetische items, het is dus niet mogelijk om XP en levels uit de Battle Royale modus samen te voegen met het andere account. Dit kan wel met de Save the World modus.

Gebruikmaken van deze mogelijkheid? Dan kan je hier terecht.