Sony blijft maar bezig om ons op elke manier dan maar ook te informeren over het laatste nieuws van de PlayStation 3, games en noem maar op. Het is altijd via internet, zij het via de PS3 zelf of gewoon via je PC of laptop. Natuurlijk kun je tegenwoordig heel makkelijk op je mobiel op internet maar wat is nu handiger dan een speciale applicatie om het allerlaatste officiële nieuws over de PlayStation 3 te lezen?

Juist, een PlayStation App! Deze komt er namelijk aan en wordt ontwikkeld voor de iPhone en de mobieltjes met Android software erop. Dit heeft Sony via het officiële Europese PlayStation Blog laten weten en ze wisten ook te vertellen dat er maar een paar landen gelijk vanaf het begin gebruik van kunnen maken.

We horen jullie al zeggen: Nederland hoort er toch niet bij… Dat hebben jullie dus mooi verkeerd, want de bezitters van een iPhone en mobieltjes met Android software in Nederland kunnen vanaf dag één van deze app gebruik maken, samen met Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Helaas is er nog geen releasedatum bekend,maar zodra we deze weten lezen jullie dat natuurlijk bij ons op PS3-Sense.

Lees hieronder nog even wat je kunt verwachten van de officiële PlayStation App en zie gelijk even hoe het er ongeveer een beetje uitziet op de screenshots.

The app will be available to download for iPhone and iPod Touch with OS 4 and above, and most Android compatible handsets with a minimum of OS 1.6.

In version 1.0 you’ll be able to:

* Check out your PlayStation Network trophies and keep up to date with your friends’ games and online status.
* Discover all the latest games, news and hardware for your PlayStation 3, PSP and PlayStation 2.
* Read all the announcements on the European PlayStation.Blog.
* Share your favourite products or news with your friends on Facebook, Twitter or via e-mail.

The first version (1.0) will be available in the following countries: UK, France, Germany, Spain, Italy, and The Netherlands.

We are already working on the next version that will support most SCEE countries and languages, and will also let you comment on PlayStation.Blog.

[nggallery id=493]