Onze collega’s bij Pushsquare hebben iets nieuws opgemerkt in de ‘Wat is nieuw’-sectie van de PlayStation 4. Waar normaliter zoal advertenties staan voor nieuwe games of aanbiedingen in de PlayStation Store, kwamen zij nu een Pringles-advertentie tegen. Op zich niet heel bijzonder, maar ze melden dat deze advertenties automatisch afspeelden inclusief geluid, wat mogelijk als irritant kan worden ervaren.

Deze vorm van adverteren hebben wij nog niet eerder opgemerkt in dit onderdeel van het PS4-menu. De advertentie onderbreekt volgens Pushsquare zelfs Spotify, mocht je dat aan hebben staan en dat is natuurlijk wel een kwalijke zaak. Ook belangrijk om te vermelden is dat zij de ‘Featured content’ optie uit hebben staan, zodat er geen games aan het menu worden toegevoegd. Dit helpt het stoppen van de advertenties echter niet, dus het staat hier los van.

Gaat Sony hiermee langzamerhand Microsoft achterna? Of zal dit vooralsnog een beperkte uitrol blijven? Gebruikers zullen er ongetwijfeld niet blij mee zijn, maar mogelijk zoekt Sony toch naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren.