World War Z, de game die is gebaseerd op de gelijknamige film, bevat natuurlijk een campagne waarin je ook samen met andere spelers kunt strijden tegen de enorme hordes aan zombies. Saber Interactive heeft nu ook een online multiplayer modus onthuld, die een twist bevat die perfect bij de game past.

Het gaat hier namelijk om een PvPvZ modus. Zoals deze benaming doet vermoeden neem je het niet alleen op tegen andere spelers, maar wordt er een extra element aan de multiplayer toegevoegd in de vorm van zombies. In de kern draait het nog steeds om de gevechten tussen de spelers, maar zo nu en dan komen grote aantallen zombies het speelveld in, waardoor er dus nog een extra gevaar is waar je rekening mee moet houden.

De PvPvZ modus van World War Z wordt gespeeld met twee teams van vier spelers. Er zijn vijf verschillende modi aanwezig en die zijn als volgt.

  • Scavenge Raid – Players race to secure resources across the map to win
  • Vaccine Hunt – Players must pick up and hold an object to earn point for the team.
  • Swarm Deathmatch – Two teams go head to head in a bitter fight to the end
  • Swarm Domination – Capture zones to earn points and win a team victory
  • King of the Hill – Capture a single hill, then control it to earn victory points

Hieronder kun je de eerste trailer van de PvPvZ modus van World War Z bekijken. De game verschijnt later dit jaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc, maar het is nog niet bekend wanneer precies.