De welbekende tracking website VGChartz houdt de verkopen van consoles altijd nauwlettend in de gaten en doet ook vooral veel vergelijkingen. Dit keer hebben ze de verkopen van de PS4 eens naast die van de Nintendo Wii gelegd, één van de best verkopende consoles van de afgelopen tien jaar.

Om het eerlijk te houden kijkt de website naar hoeveel maanden beide consoles erover doen om een bepaald aantal te bereiken. De PS4 is nu iets meer dan 61 maanden op de markt en dus vergelijkt VGChartz de cijfers met die van de Wii na 61 maanden. Hieruit blijkt dat de Wii in dezelfde tijdspanne nog wel voorop loopt. Het gat tussen de twee wordt echter steeds kleiner en op dit tempo kan de PS4 nog weleens succesvoller worden dan de Nintendo Wii.

De Wii wist in 61 maanden na de release 93.391.162 keer te verkopen en voor de PS4 staat dit aantal nu op 91.619.394. De PS4 heeft dus nog een kleine achterstand, maar de Wii zal mogelijk dit jaar nog ingehaald worden. Qua totale verkopen staat de Nintendo Wii sinds de release in november 2006 op 101.6 miljoen. De PS4 moet dus nog zo’n 10 miljoen keer verkopen om dit fantastische record te verbreken.

PS4 en Wii verkopen in dezelfde periode