Special: Dit zijn de Legends van Apex Legends – Het kan niemand ontgaan zijn dat er uit het niets een nieuwe (succesvolle) Battle Royale game is verschenen, afkomstig van Respawn Entertainment. In ons vorige artikel hebben we uitgebreid uitgelegd hoe de game in elkaar steekt en in dit artikel gaan we dieper op de acht Legends in, die nu beschikbaar zijn om uit te kiezen. Deze helden verdienen allemaal wat meer toelichting, zodat je een duidelijk beeld van de verschillen en mogelijkheden krijgt. We hebben in deze game te maken met verschillende soorten klassen die aangeduid worden met symbolen en refereren aan aanvallend, defensief, verkennend en ondersteunend. Elke Legend heeft een passieve, tactische en een ultimate vaardigheid en we zullen per klasse de Legends bespreken, zodat je precies weet welke Legend jij moet kiezen zodra je de game opstart!

Verkennend en ondersteunend

Van de verkennende soort is er maar één. Bloodhound, de angstaanjagende naam doet al vermoeden dat het een bloedhond is die op zoek gaat naar z’n tegenstanders. Dit personage heeft een gasmasker op en heeft affiniteit met kraaien, wat hem dit specifieke uiterlijk geeft. Z’n tactische vaardigheid is dat je een snelle scan kan maken van de omgeving om te zien of er iemand in de buurt is. Zijn passieve vaardigheid is dat hij kan zien of er kortgeleden iets gebeurd of gedaan is door een tegenstander. Is iemand in de buurt geweest? Dan zie je een voetstap indicatie die aangeeft of de aanwezigheid vers is ja of nee. Hetzelfde geldt voor spelers die dood zijn gegaan, zijn weggekropen of als er bijvoorbeeld een deur is geopend. De ultimate vaardigheid maakt Bloodhound tot een bloeddorstige aanvaller, want wanneer dit is geactiveerd, zal alles grijs worden en de meest verse voetstappen en tegenstanders lichten dan rood op, zodat je ze goed kunt opsporen. Ook zal Bloodhound iets sneller worden, wat erg prettig werkt.

De volgende twee Legends zijn echte ondersteunende personages. Pathfinder is een robot die de gelijkenis kent met de onschuldige robots die we maar al te vaak kapot hebben geschoten in Titanfall 2. Hij is ook ontzettend goed met het gebruiken van touwen. Hoe kinky dat ook klinkt, denk vooral aan het spectaculair inzetten van zijn specifieke mogelijkheden. Zo heeft hij als tactische vaardigheid een grappling hook tot zijn beschikking en daarmee kan hij op moeilijk bereikbare plekken komen. Ook kan hij zichzelf midden in de strijd werpen door de grappling hook te gebruiken. Zijn passieve vaardigheid is erg interessant, want hij kan namelijk bepaalde bakens activeren op de map die aantonen waar het volgende veilige gebied naar toe gaat. Erg handig als je je op de rand van de veilige witte cirkel bevindt. Hierdoor weet je precies waar je naar toe zult moeten gaan. Als laatste heeft Pathfinder als ultimate vaardigheid nog dat hij een zipline kan spannen die door iedereen gebruikt kan worden. Ideaal voor als je grote afstanden snel wilt overbruggen.

blank

Lifeline is, zoals wij hebben opgemerkt, een zeer populaire ondersteunende Legend in de community. Zij is de medic van het stel en de reddende engel als het fout loopt. Haar tactische vaardigheid is een drone inzetten die als een healing station werkt. Je kameraden kunnen hun verloren health terug krijgen door er naast te gaan staan. Als een echte medic heeft ze als passieve vaardigheid dat ze sneller haar collega’s kan reviven en terwijl ze dat doet, wordt ze beschermd door een energieschild. Haar ultimate vaardigheid maakt haar bijna de vriendin van de Kerstman, want ze kan een care package laten vallen. Helaas is het geen Titan, maar het biedt wel een grote kans op goede loot. Als je veel geluk hebt krijg je misschien wel een episch gemodificeerd wapen, zoals de Mastiff shotgun of Kraber sniper.

De defensieve Legends

blankGibraltar is een reus van een kerel met een indiaan-achtig uiterlijk. Zijn vaardigheden doen ons denken aan een Titan uit Destiny. Zijn tactische vaardigheid is namelijk een bubbel/dome plaatsen die 15 seconden lang inkomend vuur doet weerstaan voor iedereen die erin staat. Dat Gibraltar van schilden houdt is wel duidelijk, want zijn passieve vaardigheid zorgt er ook voor dat als je met een wapen richt, er een schild tevoorschijn komt. Een deel van Gibraltar wordt daarmee beschermd, maar niet alles. Zo zijn zijn benen en rug dan kwetsbaar, maar hoe defensief Gibraltar ook is, zijn ultimate vaardigheid is behoorlijk aanvallend te noemen. Hij heeft namelijk de mogelijkheid om een stel bombardementen op te roepen op een locatie die hij aan kan duiden met een rookgranaat.

Caustic is één van de twee Legends die je zult moeten vrijspelen, hetzij door gegrinde punten of voor betaalde punten. Caustic is een intimiderende Legend dankzij z’n introvideo en mysterieuze persoonlijkheid. Zijn tactische vaardigheid is het plaatsen van Nox gas vallen. Zodra een vijand er langs loopt, komt het gas vrij en lopen tegenstanders lichte schade op. Als tegenstanders zich aanvallend gedragen terwijl zij in het gas staan, dan kan Caustic ze door het gas heen zien, wat tevens ook zijn passieve vaardigheid is. Caustic is met name heel erg sterk als je een huis of andere gesloten ruimte moet verdedigen, omdat hij tot zes vallen kan plaatsen en daarmee is het voor vijanden verdomd lastig om dicht bij hem in de buurt te komen. Als klap op de vuurpijl kan Caustic met zijn ultimate vaardigheid ook nog een groot gebied met gas bedekken.

De aanvallende rakkers

Wraith is… een bijzondere meid. Haar passieve vaardigheid is dat ze een stem hoort als er vijanden in de buurt zijn. Van wie deze stem is weet ze niet, maar gezien het behulpzaam is wat er gezegd wordt lijkt het van positieve aard te zijn. Met haar tactische vaardigheid kan ze zich tijdelijk in een andere dimensie plaatsen genaamd de “void” en hierin kan niemand haar wat aandoen en ze kan zich voor de rest van de wereld ‘onzichtbaar’ verplaatsen. Mocht je als Wraith je in een moeilijke positie bevinden, dan hop je even de void in om te ontsnappen aan de chaos. Ondanks dat Wraith in de void zit, kunnen mensen haar wel een beetje zien, waar ze zich ook bevindt. Ook kan ze niet gelijk met wapens schieten als ze net uit de void terugkomt, waardoor de vaardigheid niet té effectief is. Als ultimate vaardigheid heeft ze de mogelijkheid om twee portalen te plaatsen die aan elkaar gelinkt zijn voor 60 seconden. Zowel vriend als vijand kunnen dit gebruiken, wat voor zeer interessante en tactische scenario’s kan zorgen.

blank

Bangalore is een rasechte soldaat. Zij is, naar onze mening, altijd wel een veilige keuze om als Legend te kiezen als je er even niet uitkomt wie je moet hebben voor de volgende strijd. Bangalore heeft als tactische vaardigheid rookgranaten tot haar beschikking. Zodra ze die schiet, zijn er maar liefst 3 granaten die een strook van rook creëren. Geweldig om als afleiding te gebruiken, als dekking, maar ook aanvallend. Dit kan je bijvoorbeeld ook combineren met de ultimate vaardigheid van Bloodhound om nog sterker voor de dag te komen. Wanneer Bangalore onder vuur genomen wordt, kan zij sneller rennen (passieve vaardigheid) en met haar ultimate vaardigheid kan zij net zoals Gibraltar met een rooksignaal aangeven waar een hoop bommen moeten neerdalen. Het betreft echter een behoorlijk groot gebied dat beslagen wordt, dus als je je bevindt in een weiland waar de artillerie terechtkomt, is het aan te raden om te gaan rennen als Usain Bolt.

blankOnze populaire jongen Mirage is de tweede en tevens laatste vrij te spelen Legend naast Caustic. Mirage houdt wel van een selfie hier en daar en zijn hologrammen helpen hem maar al te graag om die te maken. Of maken zijn hologrammen de selfies? Enfin, Mirage kan met zijn tactische vaardigheid een hologram van zichzelf de strijd in sturen als afleiding. Zodra de tegenstanders op de hologram schieten, geeft hij daarmee zijn positie weg. Z’n ultimate vaardigheid creëert een team van hologrammen terwijl Mirage zelf onzichtbaar wordt en weg kan rennen of kan flanken. Let wel op, tijdens het onzichtbaar zijn kan je niet aanvallen met je wapens of handen. Mocht je ondanks al deze mikmak aan afleiding toch onverhoopt kapot geschoten worden en neergaan, dan laat Mirage (weer) een hologram van zichzelf achter, terwijl hijzelf voor korte duur onzichtbaar kan wegkruipen. Een mooi moment om naar je teammaten toe te gaan of bescherming te zoeken totdat je gered wordt, waarna je weer kunt shinen met je hologrammen.

Get ready for Legends Drop!

Met dit overzicht van de beschikbare Legends in de game moet het wat gemakkelijker zijn om een keuze te maken voordat je de genadeloze arena betreedt. Het kan best zijn dat de ene Legend zo op digitaal papier sterker klinkt dan de ander, maar maak je geen zorgen. Tot op heden vinden we de game behoorlijk goed gebalanceerd en dus valt het in de praktijk erg mee. Het is natuurlijk aankijken of dit zal blijven aanhouden met toekomstige content updates, waaronder nieuwe Legends. De huidige selectie van Legends is wat ons betreft echter prima en voor nu biedt deze groep genoeg om verschillende tactieken aan te wenden en toe te passen. Verder zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar toekomstige Legends, waarvan we jullie natuurlijk op de hoogte zullen houden. Want zoals de Legends pagina in de game al zegt: “More coming soon!”