Eind vorig jaar schreven we in onze review van Melbits World dat het één van de leukste PlayLink games is die je kunt spelen. Dit dankzij de hectische gameplay die goed tot z’n recht komt als je efficiënt samenwerkt. Toch kwam de game ook met een aantal minpunten en die heeft de ontwikkelaar nu geoptimaliseerd.

Eén van de minpunten was dat het niet mogelijk was om specifieke levels te selecteren. Hierdoor moest je de hele serie levels in een bepaalde wereld opnieuw spelen, wilde je dat ene level bereiken. Dat is nu aangepast, want de ontwikkelaar heeft een level select functie geïmplementeerd. Nu kun je dus precies het level kiezen dat je wilt spelen om daarin alle collectables te verzamelen of gewoon omdat het leuk is.

Een ander punt van kritiek was dat de gyroscoop besturing lang niet altijd even goed reageerde. Dit leverde vaak situaties op dat een Melbit onnodig dood ging en je dus voor het beste resultaat opnieuw moest beginnen. In het kort, de registratie was niet optimaal. Ook dat is verder geoptimaliseerd, zo heeft de ontwikkelaar laten weten en uit een test blijkt dat het inderdaad net wat nauwkeuriger en beter werkt.

De updates die zijn doorgevoerd komen het speelplezier zeker ten goede, zo blijkt uit een nieuwe speelsessie. Het is ook goed om te zien dat een ontwikkelaar minpunten uit een review meeneemt als feedback en er ook daadwerkelijk wat mee doet. Daarvoor verdient Melbot Studios wat ons betreft zeker een pluim.