Vanaf volgende maand kun je in virtual reality online op ruimtereis met slechts een jetpack en een leuk arsenaal aan wapens. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een PlayStation VR headset en de game Space Junkies.

In deze game kun je je competitieve geest volledig de vrije loop laten tijdens free-for-all arena matches of in teams van twee tegen twee. Alvorens je de arena betreedt krijg je de mogelijkheid om een klasse te kiezen, die een ieder ook weer eigen voordelen hebben. Ook wapens en overige uitrustingen kun je aanpassen en daardoor zit je niet vast aan één speelstijl.

Je krijgt toegang tot verschillende wapens en uitrustingen, waarvan je er vanaf het begin al een aantal kunt combineren. Wanneer de game verschijnt op 26 maart zul je toegang krijgen tot 5 verschillende personages, 6 delen speciale uitrusting en maar liefst 7 wapens, met meer downloadbare content in het vooruitzicht.

Ook werd er een beta aangekondigd, maar de exacte startdatum daarvan blijft vooralsnog onbekend en zal op een later tijdstip – samen met meer informatie over de game – worden bekendgemaakt.