Tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers van Activision Blizzard over Q4 2018 is er kort gesproken over de nieuwe Call of Duty van dit jaar. Activision noemde Call of Duty 2019 een game die ‘rooted in franchise history’ is en dat de game traditioneel zal zijn, maar tegelijkertijd ook vernieuwend. De game van dit jaar wordt gemaakt door Infinity Ward en als je dat combineert met deze uitspraken is de kans groot dat ze weer terugkeren naar Modern Warfare.

De uitspraak ‘rooted in franchise history’ kan twee dingen betekenen, of de Tweede Wereldoorlog of Modern Warfare. Die eerste hebben ze al gedaan, dus dan blijft eigenlijk alleen Modern Warfare nog over. Fans zullen hier ongetwijfeld erg blij mee zijn, aangezien de Modern Warfare delen veruit het populairste waren samen met de Black Ops delen.

Door het traditioneel te noemen werd er natuurlijk gehint naar een singleplayer campagne, iets wat ontbrak in Call of Duty: Black Ops 4, die vorig jaar uitkwam. Na de conferentie bevestigde Activision dit ook, de singleplayer keert terug naar Call of Duty. Verdere details zijn dat de game een ‘grote’ multiplayer modus krijgt en dat er coöp ervaringen worden toegevoegd. Deze ervaringen zijn misschien wel de bekende Spec-ops missies, die geïntroduceerd werden in Modern Warfare 2.

Activision heeft verder nog geen specifieke aankondigingen gedaan omtrent Call of Duty 2019, maar meestal volgt de daadwerkelijke onthulling tussen maart en mei.