THQ Nordic timmert lekker aan de weg, want ze kopen de ene ontwikkelaar na de andere op en ook hebben ze een hoop IP’s eigen gemaakt. Zo stilaan begint het een enorme onderneming te worden waar veel games geproduceerd kunnen worden en dat blijkt ook het geval te zijn.

De CEO van THQ Nordic, Lars Wingefors, heeft bij de bekendmaking van de financiële cijfers aangegeven dat ze maar liefst 77 games in ontwikkeling hebben. Dit gaat dan nog over eind 2018, dus het aantal kan nog hoger liggen nu de uitgever ook Warhorse Studios heeft ingelijfd.

Van dit enorme aantal moeten er nog 48 aangekondigd worden en een paar daarvan verschijnen nog dit jaar. Kortom, THQ Nordic is met dergelijke aantallen goed op weg om de meest productieve uitgever van de industrie te worden.

“We look forward to our most exciting year ever. By the end of the quarter, we had a record 77 games under development. 48 of these are still in the pipeline waiting to be announced, including a few that are scheduled for release in 2019.”