De PS Vita is jammer genoeg in het Westen nooit echt van de grond gekomen, iets waar menig PlayStation-liefhebber nog altijd verdrietig over is. In Japan genoot de handheld echter behoorlijke populariteit. Wellicht niet in de vorm van bijvoorbeeld de Nintendo 3DS, maar alsnog was de handheld een bekend gezicht in het straatbeeld van Japan.

De populariteit van de PS Vita zal er voorlopig nog wel zijn in Japan, al begint het sinds de release van de Nintendo Switch drastisch af te nemen. Men is daarom genoodzaakt om binnenkort de productie van de handheld ook in Japan te stoppen. Op de Japanse PlayStation website valt te lezen dat de enige twee modellen die nu nog geproduceerd worden in Japan, de zwarte en aqua blauw, binnenkort niet meer verscheept worden.

De productie van cartridges is vorige week al gestopt en dus kunnen games alleen nog digitaal verspreid worden, tot en met 2020, dan eindigt dit ook. Sony hintte al eerder naar het stoppen van de productie in 2019, maar communiceert dit nu dus ook via de officiële website richting de consument.

Om een beetje een idee te krijgen, de PS3 productie eindigde in mei 2017 en twee maanden hiervoor meldde men dit op de website van Sony PlayStation Japan. Nu deze melding ook verschenen is voor de PS Vita, verwachten we dat de productie nog voor de zomer gaat stoppen voor deze beroemde en beruchte handheld die in december 2011 in Japan verscheen.