De volgende grote content update voor Call of Duty: Black Ops 4, genaamd Operation Grand Heist, brengt loot boxes terug naar de franchise. Loot boxes waren bij Call of Duty: WWII in 2017 aanwezig bij launch onder de noemer Supply Drops.

Voor Black Ops 3 had je hetzelfde idee, alleen zaten er ook daadwerkelijk wapens met verschillende statistieken in de loot boxes. Dat vonden veel mensen erg frustrerend. Omdat loot boxes niet gelimiteerd waren tot cosmetische items kon je soms de wapens die je wilde niet makkelijk krijgen.

Nu komen de loot boxes ook naar Black Ops 4, maar dit keer onder de noemer Cases. Deze worden toegevoegd samen met de Operation Grand Heist update, welke later vandaag beschikbaar wordt gesteld op de PS4 en volgende week op andere platformen. Spelers kunnen Cases verdienen door de multiplayer of Blackout te spelen, maar ze kunnen ook gekocht worden als onderdeel van de Black Market content.

De content in deze Cases blijft vooralsnog cosmetisch, maar we weten niet wat de toekomst zal brengen. Voorlopig zijn de nieuwe wapens alleen te verkrijgen door de game te spelen en de bijbehorende Tiers van de Operation te voltooien.

De grote update brengt ook de Blackjack shop terug met zijn Reserves. Cases zullen ook items bevatten die je tegenkomt in Blackjack’s Reserves.