De meest zeldzame items in Apex Legends hebben ervoor gezorgd dat een speler tot het gaatje is gegaan en $500 uitgaf. Dit komt omdat de speler geobsedeerd is met de Heirloom items, die het meest zeldzaam zijn qua loot in de game. Dit kan een intro equip, banner of voice line zijn, zo bijzonder hoeft het dus niet per se te zijn.

Je kunt deze items niet craften en de enige manier om deze te krijgen is via de Apex Packs. Momenteel is er één Heirloom set in de game voor Wraith, één van de legends in de game. Reddit-gebruiker BAE339 vertelt zijn verhaal en legt uit hoe het zover kwam dat hij $500 heeft uitgegeven aan een set cosmetische items. Hij zegt nog nooit zo geprikkeld te zijn om in een game zoveel geld uit te geven, zelfs niet in Overwatch of Rocket League. Als een speler namelijk 500 Apex Packs opent en de Heirloom items niet gekregen heeft, zal de game je dit automatisch geven in de volgende pack. Dit betekent dus dat als je 500 packs koopt, je de garantie krijgt dat je de Heirlooms krijgt.

Mocht je niet bekend zijn met de Apex Packs, dit zou bijvoorbeeld voor een FIFA-speler hetzelfde zijn wanneer EA belooft dat je na 500 packs gegarandeerd Cristiano Ronaldo krijgt in Ultimate Team. Zo wordt het je dus wijsgemaakt dat je vast binnen die 500 Apex Packs je Heirlooms wel krijgt, zo dacht BAE339 dus ook.

“At least three of my friends have gotten the Wraith heirlooms in only a few crates, all the streamers have them, surely it wouldn’t take me the whole 500 crates right?”

Die gedachte bracht hem dus in de problemen en zorgde ervoor dat hij maar bleef kopen. Constant met de hoop dat de Heirlooms vast wel in de volgende set packs zaten, maar helaas moest hij tot de 500 gaan om dit uiteindelijk te krijgen. Met zo’n dollar per stuk tikt het dan al snel aan en zit je op $500 voor een paar items.

“Wrong. I bought bundle of coins after bundle. Each time thinking to myself, ‘The heirlooms will come this set of packs’. I knew from the very first crate that I would be entering into a serious sunk cost fallacy but I still couldn’t stop. I opened up crates until I reached #500, the guaranteed Wraith heirlooms.”

Zijn jullie weleens geneigd om zoveel geld uit te geven aan micro-transacties in een game, of valt het onder het PSX-Sense publiek wel mee?