Dreams is al een behoorlijk lange tijd in ontwikkeling bij Media Molecule en onlangs kreeg een selecte groep gamers toegang tot de gesloten beta. We hebben daar wat beelden van gezien en duidelijk is geworden dat je werkelijk alles kunt maken in deze game. Maar de grote vraag is tot op heden altijd nog hetzelfde, namelijk: wanneer komt de game uit?

Naar aanleiding van de beta weet Media Molecule het zeker, de tool die gebruikt wordt om content mee te maken is klaar voor de community. De game zelf is nog niet klaar, want de ontwikkelaar wil alles perfectioneren. Toch willen ze de community niet nog veel langer laten wachten en daarom gaat de game in Early Access, dit zal ergens in de lente zijn.

Deze versie van Dreams bestaat niet uit alles wat Dreams straks te bieden heeft, maar wel krijg je 100% toegang tot de tools van de game die Media Molecule gebruikt heeft om hun content voor Dreams te maken. Ook tref je in deze versie interactieve tutorials aan waarmee je de mogelijkheden van de game leert kennen. Als je mee hebt gedaan aan de beta, dan zul je via de Early Access versie weer toegang tot je beta creaties krijgen.

Gaandeweg zal Media Molecule meer features, tutorials en arcade levels aan de game toevoegen, net zoals assets en op die manier werkt de ontwikkelaar richting de release van de gehele game. Op welke datum de uiteindelijke game uitkomt is nog niet bekend. Dat hangt een beetje van de Early Access fase af, want daarmee kan Media Molecule goed bepalen wat prioriteit heeft en wat niet.

De Early Access versie zal €29,99 kosten en beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Australië, Oostenrijk, de Benelux, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en Spanje. Zodra de releasedatum van de Early Access versie bekend wordt gemaakt, dan lees je het hier.