Onlangs werd er een update aangekondigd voor Red Dead Online en die verschijnt volgende week, maar Rockstar geeft nu alvast de details van deze update vrij. Je hebt globaal al kunnen lezen wat de update precies gaat betekenen voor spelers van Red Dead Online, maar nu weten we ook het fijne ervan.

Zo introduceert Rockstar nieuwe modi, waaronder Fool’s Gold als free-roam event, drie nieuwe Showdown modi en Fishing Challenges. Ook komen ze met nieuwe wapens, zoals de Evans Repeater rifle en een nieuwe shotgun met een double-barreled longarm. Beide wapens zijn na de update beschikbaar via de Rawson catalogus bij de wapenwinkels.

Voor de PS4 is er ook wat exclusieve content, namelijk vroege toegang tot de Open Target Races, de Jawbone Knife en drie nieuwe emotes. In de Open Target Races neem je het tegen spelers op in een open ruimte en is het de uitdaging om zoveel mogelijk mensen van hun paard af te schieten. Alle nieuwe activiteiten geven je volgende week ook 20% meer XP.

Rockstar heeft via een duidelijk overzicht alle details vrijgegeven van de komende update, zie hieronder:

New Gameplay

  • Fool’s Gold Free Roam Event – Nieuwe toevoegingen omvatten het Fool’s Gold Free Roam Event, waarbij spelers strijden om een opzichtig en beschermend pak van Golden Armour te bemachtigen. Vecht om de drager van het pak te overwinnen om zo punten te verdienen en de bewapening als de jouwe te claimen. Vervolgens zijn de rollen omgedraaid, en verdien je punten voor kills terwijl je het pak draagt.
  • Competitive Challenges: Fishing Challenges – Competitive Challenges krijgt een verse vangst met de Fishing Challenges. Fishing Challenges worden uitgesplitst naar type, kies voor een uitdaging en je krijgt de benodigde uitrusting om te kunnen concurreren, inclusief de hengel, kunstaas en aas dat specifiek bedoeld is voor het uitdagingstype: of het nu krekels zijn voor een rivieruitdaging, rivierkreeften voor het moeras of wormen voor meren. Ga vervolgens naar een geschikte waterpartij om deel te nemen – ook wordt je beschermd tegen overlast van boosaardige bandieten terwijl je de uitdaging aangaat. Je wint als je in totaal het hoogste gewicht aan vis vangt.
  • Three Showdown Modes – Verder zijn er drie nieuwe Showndown Modes op komst waarin spelers en teams strijden om tassen te verzamelen en leveren en buit van elkaar te stelen om te overleven. Blijf op de hoogte voor meer informatie over Up in Smoke, Spoils of War en Plunder. Er komt ook meer variatie in races, met Target Races waarbij spelers te paard op doelwitten schieten om voorbij checkpoints te komen terwijl ze langs een spoor naar de finish racen.

New Weapons

  • B.D. en Co. is het hoogwaardige, hoge capaciteit Evans Repeater- geweer aan het uitrollen. De Zeldzame Shotgun is het nieuwste variant van de krachtige longarm met dubbele loop van D.D. Packenbush. Het model heeft een antieke vervaagde koperen afwerking, en een kunstige versierde laadkamer. Beide wapens zijn beschikbaar via de Wheeler & Rawson-Catalogus en bij lokale wapensmeden.

New Clothing and Emotes

  • Een breed scala aan nieuwe kleding om je personage verder aan te passen – van de met slang versierde Diamondback-hoed tot het met bont versierde Rutledge-vest – is in aantocht, met nieuwe outfits, jassen, laarzen, jassen, handschoenen, hoeden, vesten en meer.
  • Naast alle kleding die je kunt kopen wanneer jij daar zin in hebt, houd de winkels en Catalogus in de gaten voor speciale, unieke items die komen en gaan. Een scala aan nieuwe Emotes is ook op komst – van begroetingen tot reacties en bespottingen.

PS4 Early Access Content

  • Naast de nieuwe Target Races, hebben Playstation 4-spelers vervroegde toegang tot Open Target Races, waarbij je op een open plek kunt strijden om te paard de meeste doelwitten te elimineren. Verder krijgen PS4-spelers vervroegde toegang tot de Jawbone Knife: een uniek slagwapen met een handvat dat kunstig is gesneden uit de resten van de kaak van een gedood dier, evenals een reeks nieuwe kledingopties en 3 nieuwe Emotes.

Bonus XP This Week

  • Speel de Red Dead Online Beta deze hele week om 20% extra XP te verdienen op alle activiteiten voorafgaand aan de lancering van de nieuwe updates of 26 februari. Zorg er ook voor dat je de wekelijkse nieuwe bonussen, giveaways, kortingen en content updates in de gaten houdt, terwijl we doorgaan met het bouwen, in balans brengen en evolueren van de wereld van Red Dead Online.