Vlak voor Kerst schreven we er al een special over en nu komen we weer terug op Red Dead Online. Na dat artikel zijn we inmiddels twee maanden verder. Dus we vinden het tijd worden om weer een nieuwe tussenbalans op te maken. Natuurlijk doen we dat niet zonder dat we er weer een stelling aan verbinden. We kiezen daarbij de positieve kant en daarom formuleren we deze stelling als volgt: ‘Rockstar is netjes bezig met het ondersteunen van Red Dead Online’.

Sinds eind december is er het één en ander aangepast. Zo is de ‘Gun Rush’ modus toegevoegd aan de game. De Battle Royale modus voor Red Dead Online, waarin naar aanleiding van de community al kleine aanpassingen zijn gedaan. Plus dat ons meer verhalende content is beloofd, met daarbij meer willekeurige gebeurtenissen die in de wereld kunnen plaatsvinden. Tevens kunnen we sinds een paar dagen aan de slag met de grote update die eerder deze week werd uitgerold.

Zoals inmiddels bekend is, is er met ‘Fool’s Gold’ een nieuw free-roam evenement aan de game toegevoegd en tevens zijn er nu nieuwe Showdown modi en fishing challenges bijgekomen. Ter aanvulling zijn er ook nog nieuwe wapens en cosmetische items toegevoegd, én PS4 eigenaren krijgen vervroegd toegang tot de Open Target Races. Kortom, er is weer genoeg nieuws te vinden in de game en hier zal het niet bij blijven, want uiteindelijk zal Rockstar ongetwijfeld naar een GTA Online model willen gaan met wekelijkse updates. Desalniettemin is de ondersteuning tot zover netjes te noemen.

Tenminste, dat is hoe wij er naar kijken, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit ook voor jou geldt. Misschien vind je het wel te langzaam gaan of ben je afgehaakt omdat het niet bracht wat je hoopte. Indien dat het geval is, is de nieuwe update geen reden om het weer op te pakken? Het kan ook zijn dat je er compleet anders over denkt of je bent het eens met de stelling. Indien zo, waarom? Of waarom juist niet?

Had Rockstar sneller meer content moeten toevoegen of begrijp je dat dit kort na de release wat meer tijd kost en wacht je daarom geduldig af? Vind je het platform zoals het nu bestaat überhaupt interessant en is Rockstar goed bezig of kan het je gestolen worden? Natuurlijk bevindt Red Dead Online zich nog in beta-status, dus het is nog lang niet klaar, maar naar de huidige staat kijken kan geen kwaad.

Ben je het eens met de stelling, of juist niet? Of zit je er tussenin? We horen zoals altijd graag je mening en dat kan hieronder.