Eerste reviews van Anthem zijn best laag

De eerste reviews voor Anthem druppelen vandaag langzaam binnen. Dit is naar aanleiding van de eerdere editie die speelbaar is op de pc en Xbox One wanneer je Origin/EA Access hebt. Wij moeten helaas wachten tot morgen, dan is de game pas speelbaar op de PlayStation 4. Onze review laat dus nog even op zich wachten, maar de reviews die nu online zijn verschenen kennen toch wel lage cijfers en veel kritiek.

Onze preview van Anthem stemde ons enigszins goedgezind en alhoewel we tijdens de preview sessie de bugs met een korreltje zout namen, kan dit met een review niet langer. Dat laatste zorgt er dan ook voor dat de game best wel laag scoort voor zo’n grote titel. Dit is ook niet iets wat je verwacht van een ontwikkelaar als BioWare, die toch wel goede titels op zijn naam heeft staan.

De eerste scores zijn van redelijk gerenommeerde outlets, zoals GameSpot met een 6.0 of Destructoid met een 7.0. Het welbekende Polygon heeft haar review ook al online staan. Alhoewel zij geen cijfers meer hanteren, is de review behoorlijk negatief. Zij constateren dat Anthem heel veel van dezelfde fouten maakt als Destiny in het begin en daar is nu geen excuus meer voor.

Vooral het volgende stukje uit de Anthem review van Polygon spreekt boekdelen:

I kill an enemy, and a purple diamond pops out of it. I fly over and touch the purple diamond. A pop-up on the screen confirms that I have found an Epic piece of gear. I complete the mission that I’m on.

And I get a load screen.

Upon completing the mission, I’m given a list of all of the loot I’ve found. Turns out there was a purple assault rifle in there. In order to equip that loot, I must travel into the Forge, where all gear is equipped.

Another load screen.

I equip my Epic assault rifle. I equip the other loot I’ve found. I am satisfied with my current loadout. I leave the Forge.

Load screen, again.

I start another mission to try out my new assault rifle.

Load screen.

I shoot a bandit. The assault rifle feels bad, and I want to switch back to what I was using. This will require four more load screens.

Op Metacritic zien we nog een hoop reviews die nog in ontwikkeling zijn, dit komt omdat sommige media ervoor kiezen om op de day-one patch te wachten. Deze patch kent een flinke changelog, zoals je hier kunt zien, dus het kan zijn dat deze update enkele frustraties doet oplossen. De kern van de game lijkt echter voor velen de grootste problemen te veroorzaken en dat is niet zomaar op te lossen met een patch.

Destructoid – 7.0
CGMagazine – 7.0
Gamersky – 7.0
JeuxActu – 7.0
Gamespot – 6.0
Polygon – Geen cijfer, wel negatief

Boxshot Anthem

Anthem

Releasedatum:
22-02-2019
Genre:
Avontuur
Uitgever:
EA Games
Ontwikkelaar:

79 reacties

  1.    279 XP
    DenZon's avatar

    Je meent het! Kon het al van mijlen ver zien aankomen…

  2.    38 XP
    michaelvn's avatar

    Ik heb het al gezegd, wel jammer voor al diepromotie dat ze hebben gemaakt.

  3.    3890 XP
    jimke1's avatar

    Ja dat was al met de beta te zien 🙂

  4.    171 XP
    BrutalRage's avatar

    Veel zin in..jammer dat hij paar goede patches nodig heeft.

  5. Anoniem -   
    62.140.13.xxx's avatar

    Maak mij geen reet uit is nu flinke patch online dus ik ga me vanavond zeker vermaken.
    Een mening over games trek ik me sowieso nooit wat van aan.
    Meeste mensen vonden rdr2 geweldig na uurtje was ik er al klaar mee.

  6.    2249 XP
    Nasislike's avatar

    Zonde… Dat vliegen ziet er zo gaaf uit! Het hele spel ziet er goed uit. Jammer dat alles eromheen tegenvalt :/

  7.    2249 XP
    Nasislike's avatar

    @62.140.13.xxx: Als je na een uurtje klaar met RDR2 bent dan moet je idd alle reviews negeren aangezien je clueless bent wanneer er goud voor je neus ligt.
    Of zit je het feit dat je het gepreorderd hebt goed te praten, terwijl je diep van binnen weet dat je toch misschien even had moeten wachten?

  8. Anoniem -   
    46.231.86..xxx's avatar

    Was te verwachten dat dit een gare game zou worden

  9.    2374 XP
    peyj's avatar

    Je zou verwachten dat ze wat zouden leren van Destiny. In plaats daarvan maken ze dezelfde fouten.

  10.    1251 XP
    Oldskool-NL's avatar

    Bijzonder teleurstellend zoals verwacht. Koop deze game gewoon voorlopig niet zou ik zeggen. Ik wacht wel lekker af tot ie een beetje speelbaar is en in de aanbieding.

  11. Anoniem -   
    2a02:a03f:567a:1b00:75c2:b9e8:54bc:a.xxx's avatar

    Goh wat raar dat een schijt game, schijt cijfers krijgt, is toch raar?

  12.    51 XP
    Sniper_at_w0rk's avatar

    Het wordt tijd dat ze stoppen met “games as a service” en beginnen focussen op goede afgewerkte games maken.

    Aan het andere eind van het spectrum hebben we kleine game studio’s die naar hun fans luisteren.
    Neem nu Chromagun als voorbeeld, sinds deze week is er een VR versie en die is gratis voor iedereen die voor de VR release de gewone versie gekocht had. Van fanservice gesproken.

  13. Anoniem -   
    92.108.180..xxx's avatar

    @Oldskool-NL: precies dat!
    Ik wil 1 coop aanschaffen en zat te denken aan anthem of the division 2. Beide beta’s gespeeld en het was nice, niet overtuigend… tenminste niet voor die 70 euro’s…

  14.    80 XP
    Mr_Mojo_27's avatar

    Met zo’n grote day one patch kan je niet anders concluderen dat deze game nog verre van is. Toch pushen ze de game de deur uit en gebruiken ze de consument (early access mensen) als gametesters. De demo laatst was gewoon een beta. Bioware stelt me echt teleur.Van EA verwacht ik niks anders en voeg aan dat rijtje ook maar Activision en Bethesda toe. Jammer dat de developers Bioware en bijv Blizzard niet hun bek opentrekken en weigeren om hun geliefde game vroegtijdig en onafgemaakt de deur uit te doen. Zo maak je alleen maar je franchise of nieuwe IP kapot. Respect voor CDPR!

  15. Anoniem -   
    2001:985:c738:1:fd74:4ced:5646:3.xxx's avatar

    Net goed karma is a bitch. Dat krijg als je mijn favoriete game verkloot Mass Effect.

  16. Anoniem -   
    143.179.56.xxx's avatar

    We zullen zien of het nog wat wordt. Laat hem voorlopig even liggen…… En al dat laden gaan ze niet fixen is gewoon een behoorlijke diepe engine “fout” dat gaat niet even gepatcht worden. Vond het ook niet echt lekker lopen allemaal.

    Idee is goed wereld is mooi om te zien maar de uitwerking is gewoon niet zo goed, maar een verassing is het niet. Heeft me vanaf aankondiging nooit helemaal kunnen overtuigen…….

  17. Anoniem -   
    89.200.7..xxx's avatar

    @Nasislike:

    On the spot haha

  18. Anoniem -   
    85.150.21.xxx's avatar

    Een game as a service en alle content gaat gratis worden. Dan moet de microtransactionfactor sterk aanwezig zijn. Dat is dus het basisidee terwijl een goed verhaal misschien wel beter bij Bioware had gepast. Het schijnt dat het verhaal aardig begint maar al vrij snel saai en oppervlakkig raakt. Dan zijn de laadtijden en serverproblemen ook te veel aanwezig. Dan lijkt de game op Destiny zodat het niet al te vernieuwend lijkt en wordt de game uitgegeven nadat er een zeer populaire game net is uitgebracht door dezelfde uitgever (…) zodat er al een gedeelte voor Apex kiezen ipv Anthem. Nee het verbaas me niks dat dit een middelmatige game is geworden en een heel stuk minder heeft gescoort dan de hype deed/doet geloven.

  19. Anoniem -   
    62.140.13.xxx's avatar

    @2a02:a03f:567a:1b00:75c2:b9e8:54bc:a.xxx: heb je hem gespeelt?
    Je kan niet eens weten of jij het een schijt game vind altijd makkelijk op anderen af te gaan als geen eigenmening hebt.

  20. Anoniem -   
    62.140.13.xxx's avatar

    @Nasislike: ik ga af op mijn eigen mening wil niet zeggen dat ik clueless ben.
    Je hebt mij niet horen zeggen dat het een kutgame is als mensen het vet vinden prima.
    Maar vind het gewoon geen reet aan

  21.    2249 XP
    Nasislike's avatar

    @Mr_Mojo_27: EA is toch wel de enige van die 3 die dikke budgetten heeft voor hun spellen. Ze nemen grote risico’s en komen met vernieuwingen. EA spellen zien er altijd wel machtig uit. Bioware zelf is ook wel te danken aan hun laatste 2 mediocre games hoor. Het is niet alleen de schuld van EA.

  22.    1068 XP
    Jason28's avatar

    Ik heb de 10 uur trial en kan beamen dat het geen topper is, maar ik vind gem wel vermakelijk, mits je in de game zit, want zoals al beschreven zijn de loading screens frustrerend en zitten er veel onnodigheden in, zoals gesprekken waar je niks aan hebt en de forge die je niet constant kan oproepen. Erg jammer want het vliegen is echt wel vet en de wereld ziet er mooi uit.

  23.    3 XP
    Patrickb's avatar

    Patch zal een hoop fixen
    denk dat t allemaal wel goed komt met de tijd geef t een kans
    Ik zeg lekker spelen of niet!!
    We zijn allemaal ineens game expers

  24. Anoniem -   
    82.73.175..xxx's avatar

    Als jullie 6 en 7 als negatief zien wat betekent de 4 voor kingdome come dan, dat was best een aardige game. Ik kijk uit naar jullie review van Anthem.

  25. Anoniem -   
    86.95.242..xxx's avatar

    Geeft niks die cijfers ,ik ga er toch lekker van genieten morgen!..oJa EA is zo kut zeggen ze hier maar wel met 25 miljoen Apex spelen dan hoor ik niks over EA is zo kut dus ik speel het niet! best raar,maarja ik ga gewoon genieten.

  26. Anoniem -   
    84.25.201..xxx's avatar

    Day-one patch schijnt veel te fixen. Game is ook pas morgen officieel uit. Zin in.

  27.    383 XP
    jrpg gamer's avatar

    Dit zag ik al aankomen na de vip beta

  28. Anoniem -   
    2a02:a440:919b:1:c0f8:6bc7:c3ab:5.xxx's avatar

    troep van het jaar deze bende

  29. Anoniem -   
    83.81.200.xxx's avatar

    Logisch. En best laag? Zeg maar gerust gewoon slecht hoor.

  30. Anoniem -   
    2a02:a441:256a:1:7130:4ac7:8cad:1.xxx's avatar

    Wanneer stoppen mensen is met het EA gezeik? En de wereldwijde launch is MORGEN! Met een grote day one patch. Naar nee, mensen met EA acces gaan al oordelen.

  31. Anoniem -   
    62.140.137..xxx's avatar

    @2a02:a441:256a:1:7130:4ac7:8cad:1.xxx: nooit? Ik zal altijd op ea blijven hameren nadat ze Westwood gesloopt hebben.

  32. Anoniem -   
    62.195.211..xxx's avatar

    @2a02:a441:256a:1:7130:4ac7:8cad:1.xxx: Je noemt gelijk een zeer goede reden om te mogen klagen. De game is al officieel uit voor EA Access, de ‘day 1’ patch had er al in moeten zitten nu. Je kan er dan 100% op rekenen dat mensen gaan klagen in deze social media tijd. EA moet dat onderhand wel weten en daar rekening mee houden.

  33.    342 XP
    Phrozbug's avatar

    @92.108.180..xxx: Same here. Anthem en The Division 2 stond op het verlanglijstje, maar gaan het beide niet worden.

  34. Anoniem -   
    2a02:1812:1518:b300:3c56:da67:bd96:2.xxx's avatar

    De enige leuke looter shooter is boderlands.
    Een leuk verhaal en heel content .

  35. Anoniem -   
    62.140.132.xxx's avatar

    Hahaha als je alle content op Grandmaster 3 hebt gehaald en een volledige loadout hebt van Legendaries met godrolls neem ik je mening/review pas serieus. Laat staan dat de game nog niet eens uit is en er ook nog eens content aan komt.

  36. Anoniem -   
    84.241.193.xxx's avatar

    En de volgende zuurpruim editie. Weet je wat mensen. Ik heb heel veel plezier met Anthem en ga het nu weer fijn spelen. Jullie weten niet wat je mist maar loopt als een stel schapen de kudde achterna. De core van de game is gewoon goed en dit wordt een mega sterke goede game met alles wat er gratis. Alles alleen maar gratis. Jarenlang gratis content. Daar betaal ik graag 60 piek voor. Gaan jullie maar naar je schijt destiny 2 waar je elke maanden voor een paar uurtjes content weer 40euro mag lappen. Wat is hier nu het kut spel?

  37. Anoniem -   
    178.85.164..xxx's avatar

    @84.241.193.xxx: Ik hoop dat je wel begrijpt dat het ook verkooppraat is dat ‘jarenlang’. En als de cijfers zo blijven dan zal Anthem minder verkopen wat zal lijden tot meer microtransactionstactieken of juist minder content. Want al de content moet gratis blijven en er moeten genoeg inkomsten worden gegenereerd.

  38.    27 XP
    Terrordome's avatar

    Eerst maar is wachten op die day one patch, voordat je standaard negatief praat

  39.    27 XP
    Terrordome's avatar

    En idd apex legends bullshit is ook van ea en daar hoor je ze niet over, lekker genieten morgen !

  40.    110 XP
    Hunter-be's avatar

    Bedankt EA om weeral een goeie studio naar de ….. te helpen!
    2de fail na ME Andromeda, weet ni of Bioware dit kan volhouden…
    Waarschijnlijk zoals Visceral Games, achtereen de deuren toe.

  41. Anoniem -   
    82.171.78..xxx's avatar

    @Terrordome: Apex legends is niet van EA het is de uitgever ze hebben totaal 0 aan de game gedaan dat heeft respawn gedaan #checkyourfacts

  42.    27 XP
    Terrordome's avatar

    Anthem is tog ook van bioware en ea de uitgever..

  43.    27 XP
    Terrordome's avatar

    Je snapt me vergelijking niet xD

  44. Anoniem -   
    207.46.13..xxx's avatar

    @84.241.193.xxx:

    Als over 2 jaar er nog maar 50.000 spelers wereldwijd zijn gaat die jarenlange content snel gedaan zijn. Er is teveel mis wat ze niet zomaar even fixen. Veel teveel herhaling en een open wereld game die vergeven is van de loading screens??

  45.    68 XP
    Glock182's avatar

    Jammer… had tegen beter weten in toch nog wat hoop voor deze game…

  46. Anoniem -   
    62.140.137..xxx's avatar

    @84.241.193.xxx: Hoeveel krijg je nou betaald voor dit soort comments? Lijkt me wel wat.

  47.    115 XP
    Swithok's avatar

    @Nasislike: ik vind jou argument net zo slecht. Er zijn verschillende soorten gamers toch. Ik heb exact dezelfde ervaring. Rdr heb ik ook na de helft van de story weggelegd en nooit meer aangedrukt. Anthem kijk ik nog steeds echt naar uit. De story en vlakke verhalen boeien mij niet zoveel. Gewoon lekkere knallen en loot grinden. Ik heb er zin in. Komt wel goed met dit spel en ben graag early Player. Zelfde had ik met destiny ook 2 jaar met plezier gespeeld.

  48. Anoniem -   
    46.179.227.xxx's avatar

    Allemaal zeuren en zeuren. Pc/xbox proefkonijnen en dankzij hun dropt morgen een mega patch die veel oplost en verbeterd. Ik sta om 10u in de winkel.
    Gaan jullie maar verder fortnite en apex spelen

  49.    597 XP
    mantequilla's avatar

    je word er helemaal strontziek van,word dit niet getest ofzo? rot is op met je loading screens mang,waarom kan niemand leren van god of war??!

  50. Anoniem -   
    77.175.147.xxx's avatar

    Ik heb mijn pre-order geannuleerd. Ik wacht wel op The Division 2.

  51.    115 XP
    Swithok's avatar

    @207.46.13..xxx: loading screens zijn inderdaad vervelend daar sluit ik me volledig bij aan. Voor de rest is de game build wel goed. Als ik de live stream van gisteren mag geloven. Hebben ze de game gebouwd op snel content toevoegen. Dat vind ik er positief

  52. Anoniem -   
    159.100.91..xxx's avatar

    Wist het ….jammer dat wel

  53.    301 XP
    Kluut's avatar

    Haha best hoog nog

  54.    301 XP
    Kluut's avatar

    Ik had veel lager verwacht

  55.    301 XP
    Kluut's avatar

    Maar aan de hand van de demo was al duidelijk deze te skippen.
    De volgende flop van EA

  56.    4946 XP
    tyger1's avatar

    Is toch zo geript van Disteny enz …..

  57.    1774 XP
    Scrappy-_-coco0's avatar

    Vond de demo echt leuk. Morgen overdag even kijken op youtube en twitch naar hoe de ps4 launch verloopt en als dat goed gaat haal ik m zeker.

    Vind het wel een beetje triest dat zoals bij zo veel games reviewers niet enkel naar de game kijken maar ook naar andere reviews, nieuws en weet ik veel wat voor negatieve beelden. Zo wordt er al een heel beeld gevormd voordat de game echt uit is.

    Zou de demo zelf ook niet hoger geven dan een 7 a 8 maar ik weet gewoon nu al dat er reviews aankomen die de release game een 4 ofzo geven.

  58.    1653 XP
    True RPGGamer's avatar

    @Scrappy-_-coco0: Dus je vond de demo hoger dan een 6 waard? Sorry maar de demo was een dikke 1.

  59. Anoniem -   
    62.108.23.xxx's avatar

    @Nasislike: Jep, zulke grote budgetten en toch halve spellen uitbrengen met de andere helft van de content achter een paywall….dit is al bijna 10 jaar aan de gang is alleen maar erger geworden, inmiddels typerend voor EA, not to mention the devils idea of microtransactions /lootboxes etc.

    waiting for the day to see EA go bankrupt and be done with it

  60. Anoniem -   
    86.91.15.xxx's avatar

    Net 3 uurtjes van de game achter de rug. De laadtijden zijn wel drastisch korter geworden hoor.

  61. Anoniem -   
    62.45.38..xxx's avatar

    Heb de game sinds gister en is toch echt vermakelijk

  62. Anoniem -   
    92.67.85..xxx's avatar

    Ik denk dat het wel goed komt. De game ziet er geweldig uit (In de reviews). Voor de prijs zijn slechte reviews weer gunstig, binnenkort te koop voor 30 euro. En dan zal je zien dat het allemaal weer best meevalt. We raken zo langzamerhand best wel een beetje verwent met de geweldige games die er uitkomen. En wat zegt z’n review score nu helemaal? Als dit jou genre is dan kan het voor jou wel “DE” game zijn, toch!

  63. Anoniem -   
    2001:980:8ed0:1:213a:c07a:7801:7.xxx's avatar

    Toch vreemd ben druk aan het gamen loading screens ? Ja maar niet zo lang als iedereen zegt mijn laad schermen doen niet langer dan max 50 seconden

  64.    8481 XP
    Flaming_Kaiser's avatar

    Heel jammer ik gun niemand iets slechts erg jammer dat Bioware waarschijnlijk toch in de problemen gaat komen.

  65.    8481 XP
    Flaming_Kaiser's avatar

    @62.108.23.xxx: Daar heeft niemand wat aan als ze failliet gaan de grote bazen krijgen een gouden handdruk en het personeel zit weer zonder werk.

  66.    8481 XP
    Flaming_Kaiser's avatar

    @Swithok: Het is echt een liveservice game zo te horen? Daar ben ik echt geen fan van jammer.

  67. Anoniem -   
    188.207.112..xxx's avatar

    @BrutalRage:
    Een paar patches nodig heeft? Als je beetje reviews heb gevolgd weet je dat dit niet met paar patches op re lossen is

  68. Anoniem -   
    188.207.112..xxx's avatar

    @2a02:a441:256a:1:7130:4ac7:8cad:1.xxx: goh wat raar dat als je toegang krijgt tot een game dat je er dan een oordeel over velt, dat kan echt niet hoor! Hopelijk snap je zelf ook hoe dom je nu klinkt

  69.    171 XP
    BrutalRage's avatar

    @188.207.112..xxx: ik speel hem nu en vermaak me kostelijk.

  70. Anoniem -   
    77.173.156..xxx's avatar

    @83.81.200.xxx:
    Als jij een beoordeling krijgt van een 6 of 7 ben je hartstikke blij…….

  71. Anoniem -   
    188.207.112..xxx's avatar

    @Kluut:
    Ik vind een 7 voor wat ik gespeeld heb ook te hoog, max een 5

  72.    115 XP
    Swithok's avatar

    @Flaming_Kaiser: ik heb dat denk ik liever met een spel als anthem dan wachten op dlc. Volgens mij probeert bioware met anthem een SWTOR ervaring neer te zetten. Gezien hun reputatie geef ik ze een kans

  73. Anoniem -   
    163.158.130.xxx's avatar

    Vind het hele vette gane de rest gaat maar lekker reviews lezen die nergens opslaan

  74. Anoniem -   
    92.109.203.xxx's avatar

    Veel mensen hoor ik klagen over destiny 2 en nu al over anthem. Maar zelf spelen ze warframe.. wat een kut spel is dat. Over repetief gesproken. Duffe guns en voelt absoluut niet lekker aan. De movement ziet er niet uit ook. Destiny 2 heb ik lange tijd gespeeld en voelt gewoon lekker aan. Al zijn er dingen mis in de content. Ik ga nu gewoon lekker anthem spelen en genieten 🙂

  75. Anoniem -   
    185.138.241..xxx's avatar

    Voor de mensen die Anthem met plezier spelen: good for you. Maar zulke AAA games als Anthem die een megabudget heeft en welke zeer belangrijk is voor zowel EA als BioWare is alles lager dan gemiddeld een 8 gewoon niet goed. Zeker niet als de game zo belangrijk moet zijn en jaren mee moet, zoals beloofd. En dan heb ik het over critic scores, niet over userscores. Er is teveel concurrentie die wel een 8 of hoger scoren.

  76. Anoniem -   
    2a02:a213:2e00:b380:9827:4f04:40b3:6.xxx's avatar

    Grappig dat het gros een 7 geeft en het als een slechte game wordt gezien. Een 7 is in principe “goed”

  77.    27 XP
    Terrordome's avatar

    Vermaak me echt met deze game, echt een aanrader!!

  78. Anoniem -   
    77.168.128.xxx's avatar

    Geleerd van Destiny? De helft van de tijd geeft Anthem alleen maar error’s. 20% speelt goed, ziet er visueel goed uit maar valt op alle andere fronten tegen. Totaal geen diep gang of tempo in het spel te vinden. Slechts uitgewerkte game die ik gespeeld heb sinds de eerste Division.

  79. Anoniem -   
    31.161.190..xxx's avatar

    @Terrordome: Ik vind het een super game!! Je hebt helemaal gelijk, tuurlijk wat ergernisjes maar een gemis als hem niet de kans geeft!

Aan allen die nog Anthem spelen: update 1.4.0 is nu live
Lead Producer van Anthem zegt BioWare vaarwel
The Cataclysm is met Anthem update 1.30 toegevoegd
BioWare maakt eerste details van komende Anthem Cataclysm bekend