Het is alweer ruim een week geleden dat Metro: Exodus verscheen en nog voor de release publiceerden we hier onze review al, waarin we de game beloonden met een erg fraai cijfer. Nu we even verder zijn, hebben velen van jullie deze game ongetwijfeld al voor een behoorlijk stuk kunnen spelen. Misschien heb je hem zelfs al wel uitgespeeld en ben je begonnen aan een tweede playthrough. We zijn ondertussen benieuwd geraakt naar wat jullie uiteindelijk van dit derde deel vinden. Daarom verbinden we er hier graag een met positiviteit doordrenkte stelling aan vast en die luidt: ‘Metro: Exodus is een waardige afsluiter van de trilogie’.

Wij benoemden onder andere de intrigerende personages, de mooie audiovisuele stijl en het goed uitgewerkte verhaal als positieve punten. Dat en meer maakte voor ons dat Metro: Exodus de speler een spannende en intense ervaring biedt, eentje die je niet snel zult vergeten. Dit is echter hoe wij er over denken, maar nu komen we bij jullie uit. Minstens zo belangrijk in deze rubriek is het om jullie mening te peilen, dus laat je horen. Heb jij Metro: Exodus inmiddels een eind kunnen spelen en ben jij het eens met deze stelling?

Juist vanwege de positieve punten die wij ook hebben aangehaald in onze review. Of vind je dat we zelfs nog een aantal positieve zaken zijn vergeten te benoemen? Het tegenoverstelde kan voor jou echter ook het geval zijn en dat kan er voor zorgen dat je het er niet mee eens bent. Helemaal perfect was ook onze ervaring niet; er waren immers hier en daar nog wel wat slordigheden te bespeuren en zo nu en dan wilden er ook nog weleens framedrops opduiken. Over dat laatste onderwerp kwamen er rond de release overigens meer berichten naar voren.

Vooral pc- en PS4 gebruikers zouden hier last van hebben gehad, maar geldt dat voor jou bijvoorbeeld ook? Hebben deze dingen jouw ervaring met het spel ook negatief weten te beïnvloeden? Of zijn er andere punten waarop de game volgens jou vooral tekort schiet. Bijvoorbeeld de meer open werelden, die jij wellicht minder ziet zitten, omdat je meer het echte ‘Metrogevoel’ hebt wanneer je door nauwe en donkere metrogangen aan het struinen bent. Dat is er in dit deel immers wat minder bij.

Het kunnen ook andere dingen zijn, maar dat willen we dan graag hier van je vernemen. Heb jij Metro gespeeld en ben je het eens met deze stelling of juist niet? Of zit je er tussenin? We zijn erg benieuwd naar je mening over dit onderwerp en hieronder kan je zoals altijd je mening weer kwijt.