De Intertoys is failliet, zo oordeelt de rechtbank in Amsterdam vandaag. Hiermee dreigen ruim 3200 medewerkers van het concern hun baan te verliezen. De rechter heeft wel besloten dat de winkels vooralsnog open mogen blijven, om zo de kans op een eventuele doorstart te vergroten.

Hetzelfde geldt voor de webshop, ook die blijft vooralsnog open. Toch is hier enige voorzichtigheid bij geboden, aangezien de toekomst van Intertoys momenteel erg onzeker is.

Een week geleden werd er al uitstel van betaling aangevraagd, dus geheel als een verrassing komt de uitspraak niet. De medewerkers blijven vooralsnog hun salaris ontvangen, zo melden de curatoren. De winkels van zo’n 100 franchisenemers in Nederland en België blijven buiten het faillissement.

Met het Belgische onderdeel verlopen er “vergevorderde onderhandelingen met een geïnteresseerde partij”. Men verwacht deze verkoop binnenkort af te kunnen ronden.

Intertoys is al jaren onderdeel van het straatbeeld en werd in 1976 opgericht. Tussen 1993 en eind 2017 was het onderdeel van Blokker, maar werd toen overgenomen door Britse investeerder Alteri, waaronder het nu failliet is gegaan.